Sön 11 nov 2012 Turbinlyft, en drömmarnas FARS DAG!!!

Hej igen!
Tala om lycka denna söndag, som av någon anledning kallas Fars Dag! Det stora turbinlyftet ägde rum igår och blev SUCCÈ!!! Ett gäng entusiaster, Mats Johansson,Rainer från Västralt, Rickard i Allared,ihop med Roland förstås, inledde tidigt lördagmorgon arbetet med att få loss de fastrostade, flera ton tunga turbinerna till kvarnen. Med vinkelslip, släggor,kedjespel och armkraft var den ena "bärgad" redan vid lunchtid. Det var idel glada miner runt köksbordet på midda'n. Eftermiddagen kompletterades arbetslaget med Bertil och Lasse. Så lossnade den andra turbinen också och kunde lyftas upp. Den ena går att reparera men den andra är skrot. Ungefär vad Roland förväntat sig.
TACK Ni, som med kropp och själ lade hela Er  lördag på detta! 
-Nu förstår Du Lisbeth-, säjer Roland,- är det inte alls mycket kvar innan hela restaurationen av kvarn, lagård mm är klar!- Tro't den, som vill! Jag gör det inte! Efter 44 års äktenskap med den sanne tidsoptimisten tillåter jag mig att hysa aningen av en anings tvekan.....
Spännande är det iallafall och härligt att se arbetsglädjen och  glöden hos Roland och bygdens folk!
Och Ni alla söner och döttrar med mer eller mindre dåligt samvete för att Ni inte får ihop det, som så populärt kallas livspusslet, med att komma hem till Er far just idag, till Er säjer jag ur djupet av mitt hjärta: SKIT I DET!! Åk hem när Ni har tid och lust och var i första hand rädda om varandra allesammans i vardagen! Det är vardagen som är våra LIV!
Guds välsignelse och varma hälsningar
Lisbeth
 
Rickard kör "vilt" med vinkelslipen. Lägg märke till vattenspannen i bakgrunden, gnistorna är eldfängda!
 
 
Så är det dags för lyftet.
 
Mats och Rickard 
 
Ska det lyckas?
 
Åhej, här är turbinen på väg upp!
 
Rainer putsar muren i köket.
 
Bakugnen börjar ta form. Rainer är experten på detta.
 
Roland, Mats och Rickard, en nöjd och trött trio!
 
Bilden vittnar om att här råder febril aktivitet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: