Lör 13 okt 2012 Celebert besök

Hej i höstrusket!
Idag är det "som vanligt" igen med blåst och regn men de senaste dagarnas solsken värmde både kropp och själ. Roland och jag satt ute och åt middag båda dagarna, kändes som en evighet sen vi gjort det.
Förra lördagen hade vi förmånen att se Clary, barnfödd och uppväxt vid kvarnen på besök med sin dotter och familj. Nu fick hon se sågen uppbyggd och den gamla bostadsdelen ocså. Stående i det som kommer bli finrummet berättade Clary gripande om sin fars 50-årsdag. Vi det laget hade familjen flyttat till det närliggande gula huset och där hade dukats till fest förstås. Dagen före hade far Edvin väldigt ont i magen och hade på kvällen fått vattenlavemang av hustrun. Så blev det morgon och Edvin mådde lika dåligt. Uppåt förmiddagen på sin 50-årsdag hade han så ont att det blev nödvändigt ta bil till Halmstads lasarett. Hem kom Edvin aldrig mer. Han dog i sviterna av brusten blindtarm som på 1930-talet utan antibiotika var en icke ovanlig dödsorsak.
Vilka historiens kyliga vingslag som plötsligt svepte förbi där vi stod i byggröran! Tack Clary för Du delade detta smärtsamma minne med oss!
Givetvis drack vi kaffe i kvarnens "festvåning" tre trappor upp! Och Clary provade de gamla hattarna....se här så fin hon blev i den lilla svarta med flor!
 
 
Vänskap är värdefull och vacker! Clary och Roland omfamnar varandra
 
 
I vit jacka Clarys dotter och t hö om henne Clarys barnbarn
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Örjan Bergheden:

Nu är det väl nästan färdigt, så vad ska du ägna dig åt sedan?

Svar: Hahaha, Du får säkert nya tokiga infall, som håller mig igång, kompis!
Kvarnen i Knäred

Kommentera här: