Lör 19 jan 2013 Vardag i oxveckorna med ljuset på väg

Hej vänner i denna lördags fina vinterväder!
Gillar Ni vinter? Jag gör det sålänge det inte är "varannandagsväder" med tö och kyla. Det enda är, att jag inte kan cykla långa rundor när temeraturen kryper under minus 16-17C.
Roland däremot tycker inte om vintern! Inte går det måla och inte tapetsera och finsnickeri går inte ihop med HellyHansen-vantar.....men tålamod! Dagarna har redan blivit längre och mörkret inte lika kompakt som i december. Också det härligaste.....VÅR och VITSIPPOR och PORLANDE BÄCKAR och GÖKOTTOR......detta härliga har vi orört framför oss! 
Imorgon startar Knäreds 400-årsjubileum med Fredsseminariet i bygdegården. Oj, vilka starka reaktioner biljettutdelningen har orsakat! Svarta rubriker i lokaltidningarna, ord som orättvisa, svågerpolitik etc har förekommit i debatten.
Att det ska vara så omöjligt att glädja sig med andra (de "lyckliga" inbjudna) förstår jag inte. Debatten visar med önskvärd tydlighet hur viktigt det är att arbeta för FRED på alla nivåer i samhället. Tolerans, vidsynthet, generositet, smaka på orden! Hur reagerar Dina smaklökar?
 
AVslutningsvis får Ni som vanligt några foto från vår vardag i veckan, som gått och förstås några, som håller liv i hoppet om VÅR och FRED!
 
Hälsningar Lisbeth
 
Nu ska pannrummet fyllas!
 
Redo för en motionsrunda!
 
Vi är kompisar, vi.....
 
"Jag är på väg" Hälsningar tulpanen

Kommentera här: