Fre.kväll 21 mars 2014 En välkänd silhuett försvunnen

Igår revs den flitigt utnyttjade och älskade gamla gångbron ovanför kvarnen. Planka för planka togs varsamt bort. Jag var på plats halv åtta, solen strilade genom de ännu kala trädkronorna, Krokån rann stilla, fågelkvitter hördes på avstånd......kändes lite som en epok tog slut. Åtskilliga är de promenader med och utan fika-ryggsäck vi tagit över till andra sidan ån för att sitta på klipporna mittemot kvarnen och njuta. Både våra barn och barnbarn har vi "släpat" slingan runt Krokådalen, lekt dunk-gömme i eke-backen, metat abborre, hoppat på stenarna nedanför forsen. Vilken rik skatt av goda minnen!
Positivt är att fundamenten får vara kvar, och att länsstyrelsen och kommunen samarbetar med Knäreds samhällsförening i strävan för en ny  och tillgängligare förbindelse med strövområdet och badplatsen. Efter några år lär vi säja att det var tur bron revs, detta nya har ju blivit mycket bättre!!
 
Några bilder från igår morse följer. Som vanligt önskar jag Er en god helg och glöm inte Gerdehags fotoutställning i kvarn och stall om 2 veckor 4-6 april öppet kl 10-17 alla tre dagarna. I "festvåningen" högst upp serveras kaffe med hembakt. VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Kofot och hammare, hederliga handredskap värdigt en bygdens trotjänare, användes
 
 
 
 
 

Kommentera här: