Ons.kväll 28 jan 2015 Det är nu vi smider planer

"Jag har en plan" - som Sickan i Jönssonligan sa. Inte precis den sortens planer vi smider men medge, att det är nu när dagarna blir längre och solen börjar värma, som vi pratar om alla de utflykter vi vill göra i vår och sommar. Framförallt ska vi sitta med fikakorgen i vitsippebackarna och njuta fågelsång och boklövens skira grönska. Och så många gånger vi ska hinna göra det just i år! För att inte tala om de mysiga fiken vi läst om.....dit ska vi förstås åka de där söndagarna när vi bara sitter och inte vet hur tiden ska gå, haha.
Skämt åsido, Roland o jag planerar för en del arrangemang i kvarnen. Countrykväll, midsommarfirande, gammaldags kafferep, friluftsgudstjänst, konstutställning är en del av det vi klurar på. Kom gärna med förslag till oss!
 
Lisbeth
 
Sofieros slottscafé kan rekommenderas
 
Försommarprakt i Sofieros trädgård
 
Frestelser hos Flickorna på Skäret
 
 
 
 
 
 

Fre.em 23 jan 2014 Strida strömmar, annars inget

Precis så har veckan varit. I söndags ringde en morgontidig (därtill nödd och tvungen? Hunden vill ju ut) flanör och berättade, att Krokåns vatten flöt vilt runt hela kvarnen! Det var bara för Roland att pallra sej upp och iväg. Stormen Egons framfart hade fått stora grenar, ja, tom trädstammar att ramla i ån och blockera vattenmassorna, så översvämningen var relativt enkelt åtgärdad. Dock har Roland fått respekt för flottarnas hårda arbete.
Annars har inget hänt mer än att ljusslingan i trädet är nedtagen och alla julkulorna inomhus packats ner. Dagarna har redan förlängts mycket. Det är underbart, tycker jag.
Önskar Er en god helg!
 
Lisbeth
 
Forsande vatten förra söndagen
Pärlhyacinter inomhus ger en aning om kommande vår
 
 
 
 
 
 
 
 

Tors.em 15 jan 2015 "Så bistert kall svepte nordanvinden"

Under lördagens poesi- och viseftermiddag underhöll Egon med friska vindar utomhus men på tredje våningen i lugnet i stormens öga satt vi, ett 25-tal lyrikvänner och njöt i brasvärmen. Det blev ett improviserat program och skillingtrycken sjöngs a´capella, då vår gitarr- och zittraspelare "blåst inne", men så´na  bagateller är inget att bry sej om!
Glöggen lossade tungbanden och snart överrröstades forsens och vindarnas ljud av prat och skratt. Efter jag sjungit "Mjölnarens Iréne" läste Susanne Gerstenberg några dikter och Helene Balsberg sjöng "Jazzgossen", en sång hennes pappa lärt henne i barndomens Stockholm. Lena Angviken fortsatte med egen lyrik och jag sjöng om Ester och Axel och den grymme fadern..... Leif Malm, Markaryd äntrade "Öppen Scen" och delgav oss sin visa om en ´Redi´ bonna-auktion` i Småland på 50-talet. Uppskattat!
Tack alla Ni, som vågade Er ut i ruskvädret! 
Vi planerar en ny trivseleftermiddag med Poesi i Halland till våren. Välkomna igen!
 
Lisbeth
 
Glögg vid brasan
 
I mors klänning från mitten av -40talet hälsade jag välkommen
 
Susanne Gerstenberg (stående) presenterar Poesi i Halland
 
"Ja, det var en redi´ bonna-auktion"  Leif Malm sjunger sin auktionsvisa