Ons.kväll 13 april 2016 Vårt dagliga bröd .....

På lördag är det dags för vårens brödbak i det lilla kvarnköket. Roland eldar i stenugnen, och jag knådar degen i Binas gamla brödtråg. På fredagmorgon skållar vi mjölet och utåt kvällen tillsätts lite jäst, och tidigt (klockan sex) lördagmorgon rör vi i resten + sirap och knådar ner rågsikt och vetemjöl till lagom konsistens. Medan detta jäser sätter vi i deg till vetebröd. Det finns inga godare skorpor än dem bakade i stenugn!
Vid 9-tiden tror vi det är dags att forma 16-20 härliga, runda brödkakor!
Vi finns i köket på förmiddagen, om doften av nygräddat lockar till ett besök!
 
Lisbeth 
 
 
Håll tummarna för att veckans bak blir lika lyckat som i april ifjol!
 
 
 
 

Kommentera här: