Onsdag 17 maj 2017 Nu är det bevisat!

ALLA trivs och vill vara vid Mötesplats Kvarnen med Krokåns brusande vatten, vårens grönska och häggens blom, också de ovanliga.
I söndags gjorde Jürgen Mühler oss uppmärksamma på vilken raritet, som liksom Roland och jag valt kvarnen och dess omgivning som sitt smultronställe. Visst hade vi sett denna pippi i trädet framför sågen, men inte förstod vi dess unikum i dessa trakter! Det behövdes någon som kände igen och öppnade våra ögon. När vi människor möts är det kanske på samma sätt, vi ser ytan men inte det fina, det ovanliga, det speciella hos varje medmänniska. Så blev den vitryggade hackspetten för mej en nyttig påminnelse om det Skapelsens under varje liv är och att jag vill försöka se "innanför skalet" på dem, som kommer i min väg.
I helgen har vi lovats sol och värme, då njuter jag!
I nästa vecka på Kristi Himmelfärdsdagen kl 17.00 är Ni välkomna till kvarnen för en sångstund med pastor Örjan Bergheden, som spelar och sjunger med och för oss under temat "Mellan himmel och jord". Självklart serveras kaffe med hembakt efteråt. Kom, sjung och trivs!
Lisbeth
vitryggig hackspett (foto Jürgen Mühler söndag 7 maj)
Sädesärla på stenen i forsen (foto Jürgen Mühler)

Kommentarer:

1 EVELINA:

Vad kul att det finns en vitryggig hackspett där, har aldrig sett någon sådan :)

2 Erik Agertoft:

Jeg synes, den vitryggig hackspett ser meget lille ud.
Vitryggig hackspett skulle være lidt større end större hackspett.
Kan det ikke være en mindre hackspett med usædvanligt meget hvidt på ryggen?

Bedste hilsener
Erik

Svar: Mycket möjlligt.
lisbeth davidsson None

Kommentera här: