Fre 27 juli 2018 Slåtterängens blommor och bi

På vildängen bakom sågen har arbetet varit igång hela sommaren. Ingen har klagat på solens strålar eller de varma nätterna. Inga skyddsombud har larmat om arbetsmiljöproblem. Flygen har gått utan inskränkningar och arbetsglädjen har varit stor. Vilka står för en sådan bedrift? Jo, våra livsviktiga vänner bina!! Dessa flitiga "naturens under" ger oss möjlighet att i vinter sitta vid köksbordet och njuta frukostknäcket med honung doftande av sommarblomster och sol! Skapelsens storhet inger respekt och ödmjukhet!
För vännerna och biodlarna Roland och Lasse var måndagens tappning av honungen på burkar spännande. Det gyllene guldet rann så fint ner i nya burkar och både smak och konsistens var till full belåtenhet för dessa amatörer.
Nästa lördag 4:e augusti med start kl 14.00 har Inka Persson, Ystad BOK-släpp hos oss vid Mötesplats Kvarnen. Vi får följa VIOLA och hennes vänner i sista delen av trilogin om denna modiga kvinna. Inka läser valda delar ur boken. Eftermiddagskaffe med hembakt serveras vid tre-tiden under lönnarnas svalkande bladverk och dessutom spelar Inka cittra och sjunger visor och skillingtryck. Kom och njut andlig och lekamlig spis vid Mötesplats Kvarnen! Detta är sista tillfället i sommar, som vi har öppet samtliga byggnader klockan 13.00 till 17.00 för visning (utan förbokning. förstås).
VÄLKOMMEN!!
Naturens eget guld
Roland och Lasse
Sommaren ros - solen
Inka Persson under fjolårets boksläpp

Kommentera här: