Fre. em 27 sept 2013 Naturvårdsverket o byggnadsnämnden o fler därtill

Hej igen!
En fortsatt ström av besökare, intresserade av kultur och vacker natur har varit i kvarnen och sågen under veckan. Politiker och tjänstemän från Laholms kommun med byggn.nämndens ordförande Ove Gustavsson i spetsen jämförde miljön idag och hur den var vid inspektionen år 2006, då kommunen planerade vite mot förre ägaren. De uttryckte beundran för vårt arbete och överlämnade boken - Arkitektur i Halland - av Björn Petersen vid kaffesamkvämet på 3:e våningen. Roligt att även kommunen uppskattar Knäreds nya turistattraktion och mötesplats!
Så kom Naturvårdsverkets ledamöter på spontanbesök och slog sig ner vid utemöblerna och njöt av höstsol och forsens brus.
Dessutom har Roland guidat runt ytterligare 3 grupper i veckan parallellt med att Lasse, Johnny och han jobbar med turbinen och det elektriska. Någon avmattning i aktivitet runt den gamla prästgårdskvarnen skönjes icke! Lasse i Brånalt har förutom alla arbetstimmar också gett oss mer rödfärg, TACK  Lasse!
Imorgon ska vi på Fredskalaset, som sätter punkt för jubileumsårets alla festligheter, men den fina naturen och allt runt omkring kvarnen är alltid festliga! Ta promenaden förbi och gärna ett badlakan under armen! Jag garanterar friskhet och gott humör efter doppet!!
 
Lisbeth
 
Förra fredan tog jag en simtur i Östrasjön i Kåphult.
 
En numera vanlig syn vid kvarnen
 
Roland behöver inte längre något manus för att berätta om möllarnas hårda arbete under
tidigare sekler