Tors 14 dec 2017 Nobeldagen i ord och bild

Festen kan börja! Dagen inleddes med bejakande av barnasinnet, göra änglar i snön är roligt också för en pensionär!
Till fredsprisutdelningen i Oslo serverade Nobelkocken sandwiches
När gästerna samlats i stadshuset i Stockholm och kungen och jag utbringat skålen för Alfred avnjöts så entrérätten, ägg med dillbeströdd rom, citron-olivoljegnuggad fänkål, sprödknäcke med smör
Min mästerkock fortsatte hacka, fräsa och slamra bland grytorna. Resultatet blev fläskfilé, rödvinssås, legymer, svartvinbärsgelé. Delicious!
Inramningen höll hög mysfaktor
Så kom desserten, ljummen banan med rostad kokos, smörfräst stjärnaniskross, pistageglass, persimon, mango, hjortron och kaffe i rosenkopp!
På lördag kokar vi knäck och gör nötkyssar till julens begivenheter. Lev väl!
Lisbeth

Kommentera här: