Mån 13 januari 2020 Tjugondag Knut slänges julen ut!

Så var det i mitt barndomshem i alla fall, att den trettonde januari packades juldekorationerna ner i den gamla bananlådan och granen bar far ut genom köksfarstun. Efter kom mor med dammsugaren och oj, va´ det rasslade när de torra barren sögs in i maskinen!
Just denna traditionen vidmakthåller jag inte, vill helst få undan allt pynt efter nyår och plocka in knoppande blåbärsris och sticka ner i tulpanbuketterna.
Halva januari är redan till ända och planeringen av Mötesplats Kvarnens evenemang i vår och sommar har påbörjats. Visst ska vi ha sjunga in våren på Valborgsmässoafton och äta sju sorters kakor på det Gammaldags kafferepet. Midsommarfirandet och Sånggudstjänsten vill vi inte sluta med, eller vad tycker Ni, kära kvarnvänner? Kom gärna med förslag! Kanske ett gammaldags "bykegille" vore roligt! Stå i Krokån och skura trasmattor med såpa och sen dricka kaffe under lönnens grönska medan mattorna torkar i solen - Vad säjer Ni om det? Låt kreativiteten flöda! Drömmar om våren och sommaren gör januarimörkret mer uthärdligt!
Lisbeth
En gammal emaljerad spann, en rotborste och en trasmatta
För några år sedan skurade jag mattor på gammaldags vis och det är riktigt roligt
Naturens egen torkställning - fladdrande vindar - sol och frisk luft -
Tussilago...…..åh, va´ jag längtar dessa små solar i vägkanten......

Kommentera här: