Tors 11 mars 2021 Kaffetåren den bästa är
Idag, knappt hundra år senare har vi särskilda affärer som säljer nymalet kaffe med olika rostningar, och det har blivit en hel vetenskap vilka bönor som smakar si eller så och hur det ska bryggas, temperaturen på vattnet osv i all oändlighet. De flesta av oss har både tid, ork och råd att spendera på dylika spörsmål. Ändå tror jag inte vi uppskattar den varma drycken mer än Bina och Edvin och drängen gjorde, när de med sina valkiga händer lyfte koppen till munnen!
Edvin var glad att vattnet forsade fritt efter vintern. Nu gick det mala igen, och snart skulle bönderna stå med sina hästskjutsar på rad utanför kvarnen. Ännu en vinter hade de klarat.
Och här sitter jag med både kaffe och bakelse en helt vanlig torsdag! Kanske det blir ett bullbak i eftermiddag, och då använder jag den gamla kaffekvarnen till att mala kardemummakärnorna i.
Lisbeth