Lör.kväll 26 maj Dasset är färdigt!

Hej!
Som sagt, dasset är färdigt och i veckan ska jag "inreda" med trasmatta, spetsgardin och lite andra småprylar. Blev väldigt fint med gamla takteglet, som Lars Melin gett oss och den ljusgröna färgen, som Per-Arne Robertsson i Trollhättan skänkt,  på väggarna inne. Under teglet ligger takpapp, som JOSA Bygg sponsrat med. I veckan har Johnny Karlsson klippt/röjt gräs och nässlor på ängen vi planerar ha midsommarfesten. Gamla foto på den helt nedrasade sågen har Ingrid Karlsson, Växjö (Ingvar på bankens syster) skickat. Deras far drev sågen, väldigt värdefullt och intressant att få ta del av dessa bilderna. Lite enklare för Roland att återställa sågen i ursprungligt skick, när han ser hur den såg ut i drift.
Roland har hittat, vad vi tror är en omvandlingstabell, på väggen till forna drängkammaren. Vi antar att mjölnaren använt den som riktlinje för att veta hur många kilo färdigt mjöl det blev av resp. sädesslag.

Hoppas vi ses nästa söndag 3 juni kl 14 på gudstjänsten i det fria! Vid dåligt väder sitter vi inomhus på tredje våningen i kvarnen. Väl mött!

Hälsningar Lisbeth

Bina bygger fina bon, fast vi vill inte har för många runt oss när vi sitter och fikar.

Kanske fanns det Arbetarskyddsstyrelse förr också? Nu kan skylten sätta upp igen när målningen slutförts.