Fre 25 okt 2013 Tyska borgmästare och en gammal kyrkbänk

Rubriken sammanfattar veckans händelser. I tisdags hade Laholms kommun tyskt vän-ortsbesök, som visades intressanta turist- och kulturmål, varav kvarnen och sågen var ett av dem. Ideellt arbete är ett okänt begrepp i Tyskland, så både Roland och Rolf Åkesson, Knäreds hembygdsförening gavs tillfälle att berätta om sina erfarenhete. Under rundvandringen i kvarnen hördes flera förtjusta kommentarer och naturen omkring med Krokå-fallet i centrum imponerade! Tolken för dagen har turistbyrå i Tyskland, blir spännande att se vad detta leder till framöver!
Också har "festvåningen" 3 trappor upp fått ståtliga sittplatser i kyrkbänken från Maglarp. Den gamla kyrkan hade murats med för dåligt bruk och blev tvungen att rivas. Några bänkar togs tillvara och hamnade i privat ägo på en gård i Skåre, där vi fick syn på dem förra sommaren. Vi undrade om det gick att köpa en men fick ett vagt -Nja, det är inte mina egentligen-. På invigningen i år kom så ett par från Mellbystrand och sa:" Den där kyrkbänken i Skåre, den är vår och efter att ha sett Ert arbete här vill vi gärna ge den till Er". Och förra helgen hämtade vi den och med hjälp av traktor, skylift och armstyrka pryder den nu vårt "tillsammans"-rum högst upp i kvarnen. Stort TACK Åke Andersson för Din generösa gåva!
LÖRDAGEN den 9 NOVEMBER kl 15.00 blir det "´Vila skymning"  i kvarnen. Kaffe med hembakt, lyrik och visor till gitarr. Poesins vänner kommer, brasan värmer, vi låter axlarna sjunka ner medan novembermörkret stilla faller utanför fönstren. Varmt VÄLKOMNA! Annonser kommer att sättas upp i byn, så håll utkik och sprid till vänner och bekanta!
Imorgon natt sover vi en timme extra! Ha de' bra och var rädda om Er!
 
Lisbeth
 
Kvarnfallet beundras av tyskarna
 
På väg upp
 
Spännande lyft som lyckades
 
Våra fyrfota vänner