Sön 25 nov 2012 Pepparkaksbak o turbinjobb!

Hej!
Vilken torsdag den 22 november vi fick! Huset fyllt med glada barn och deras dito mammor från tidig morgon till sen kväll! Våra goda vänner Pernilla och Susanna med sina små raringar Theodor, Alice, Noel, Agnes och Måns fyllde huset med skratt och julsång. Mjölet yrde medan älgar, bockar, änglar, grisar, katter, You name it fyllde plåt efter plåt och doften av nygräddade pepparkakor letade sig ut i garaget, där Roland och Johnny målade och putsade fönster och gångjärn till kvarnen. Roland fick ligga lågt med kvarnjobbet och istället spela sin mormors gamla kulspel och busa med barnen, när eftermiddagen övergick till kväll och vi tre väninnor drack lotusblomme-té och delade Livet med varandra.
Ett par kvällar har Roland och Mats Johansson, som gentilt upplåtit lokal för turbinen, skruvat och lyckats  lossa en del komponenter i detta hjärtat av kvarndriften. Spännande och väldigt roligt! Leif Sunesson har hittat remlås o gett oss + en låda spik. Av grannarna vid kvarnen Lars och Ann-Marie Medin har vi fått ett komplett dörrhandtag till gamla köksingången. Vi bugar och tackar!
Några foto från bakdagen avslutar jag med.
I veckan är det dags att leta rätt på adventsstjärnor, köpa hyacinter och försöka få till de där moss-dekorationerna jag drömmer om och som ser så snitsiga ut i alla heminredningsreportage! Vem vet, i år kanske det lyckas?? Annars är det viktigaste att va' tillsammans med de vi älskar mest. Både dekorationer, glögg och pepparkakor kan vi köpa i Knäred! Konsum och Tulipa, TACK för Ni finns!!
 
Hälsningar Lisbeth
 
Välkomna familjen Rosander
och
familjen Brandt-Englund
 
 
Theodor, Alice, jag och Agnes in action
 
 Noel och Måns garnerar hjärtan till de små husen.
 
Måns och jag
 
Måns och Noel tvättar av sig före gänget ska till kvarnen.
 
Mjölnaren och bagarna