Lör 15 dec 2012 Gammaldags skållat bröd i ugnen

Hej i decembermörkret!
Har precis satt in 3 skållade bröd i ugnen härhemma. Till nästa jul hoppas jag kunna grädda dem i bakugnen i kvarnen!
Jag minns från min barndom hur jag cyklade direkt till farmor och farfar en dag på senhösten, när mor och faster Anna-Lisa tillsammans med farmor hade brödbak i den gamla stenugnen i huset i Vivljunga. Vilken lycka att få känna doften, krama min älskade farmor och uppleva den speciella atmosfären, som uppstår ur vänskapens och arbetets glädje! Att sen få sitta i köket och äta ljummet bröd med smör, som smälte......det Ni!
I veckan har julefriden infunnit sig på riktigt vid kvarnen. Kylan i kombination med snön har gett Roland några oplanerade vilodagar. Nu längtar han efter mildväder ( töar idag), så han kan ge sig i kast med arbetet igen. Dock är han varje kväll och med gasolbrännare värmer på turbinen, ska visst göra, så det går att få loss det, som suttit fastrostat i över 30 år, Tur att han är optimist!!
Imorgon tänder vi tredje ljuset i våra adventsstakar, da'n före da'n före da'n före da'n före da'n före da'n före da'n före da'n före DOPPAREDA'N!!
 
Kram Lisbeth
 
Frost på rutan
 
 
Hönshuset i bakgrunden inbäddat i snön...
 
 
Men lite  längtar jag  till sommar och Cadillac-turer med improviserad matlagning , det är det mysigaste
jag vet och koka "pärer" och steka fläsk på gasolköket.
 
 

Kommentera här: