Fre 15 maj 2020 Renlighet är en dygd

Tänk att på ett knätorkat golv få lägga en nytvättad trasmatta! Inte tvättad i maskin eller spolad i duschen utan såpskurad på gammalt vis med rotborste och gnuggad på tvättbräda.... Det kan bli verklighet i Ditt "hemma hos" om Du kommer till Mötesplats Kvarnen FREDAG 22 MAJ på GAMMALDAGS BYKEGILLE!
Vi börjar KL 09.30 med ett par smörgåsar, bredda på skållat bröd bakat i kvarnkökets stenugn för några veckor sedan. Till dem serveras kaffe eller the. Så tar vi sats för byket. Du kan stå i åfåran in till kvarnen eller använda det stora träkaret Roland lagat med support av Heléns Rör (tack för hjälpen). Såpa och rotborste tar Du med Dig och en smutsig matta förstås. Vi delar de berättelser vi hört om hur kvinnorna i Knäred samlades just här ända in på 1950-talet och hjälptes åt med den tunga tvätten.
Som avslutning bjuder Mötesplats Kvarnen på nygräddade våfflor med sylt och vispad grädde. Allt genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket innebär att både frukost och våfflor serveras individuellt och vi håller 1-2 meters avstånd mellan oss. Maila mig gärna att Du kommer till [email protected] ELLER sms till 0730249721, så vi kan planera på bästa sätt! VÄLKOMMEN!
Äppelträden vid stallet börjar slå ut och forsärlan underhåller kvittrande. Nu hoppas vi sommarvärmen och solskenet står oss bi på vår bykedag!
Lisbeth
I maj 2017 blommade vildapeln rikligt
Sädesärlan lika välkommen som forsärlan (foto Jürgen Mühler)
Hoppas det smakar!
Kategorier: Allmänt

Kommentera här: