Tors 15 feb 2024 En hjärtans vecka

Igår var det Alla Hjärtans Dag och vi påmindes om att vara glada och tacksamma för människorna i vår närhet. Dessutom sa någon att det är "Vänliga veckan", båda senare tiders påfund och inget som mjölnarfamiljen i den gamla prästgårdskvarnen ägnade en tanke!
Tänkte gjorde dock drängen Petter där han satt och rensade kuggarna i kvarnhjulet från rågrester.
Så länge sen dendär midsommardansen på Jönsa Nilsa loge......Bälgaspel och fiolmusik, träskor som klapprade, kjolar som svängde......och armen om mjölkpigan......
Det var nästan ett helt år sedan Petter gav sig iväg från den hårde bonden ute på Mellby ängar. Ångrade sig gjorde han inte för så bra som han fått det här hos Edvin och Bina och di goe glyttarna, det hade han aldrig trott sig få uppleva men ändå....I minnet frammanar drängen det runda, granna flickansiktet och han kan nästan höra hennes porlande skratt i dansens virvlar. Hans hjärta slår allt några extra slag och minsann börjar tårna vicka i valstakt. På söndag efter mässan ska han spörja Adina om hon vet nåt om pigan. Minns han rätt hade ju Adina också varit städslad hos en storbonde ute i Mellby.
Med eller utan Alla Hjärtans Dag - Kärlek finns nu och fanns då.
Vid Mötesplats Kvarnen och överallt på vår jord!
Lisbeth

Kommentera här: