Dan före dopparedan


GOD JUL till Er alla!!
Alldeles särskilda julekramar till våra sponsorer och Ni andra, som på olika sätt stöttar och inspirerar oss i vårt kvarnprojekt!

Tillsammans med Er ser vi fram emot ett nytt spännande år, där förhoppningsvis mycket ska hända med kvarnbyggnad , hönshus och la'gård!

Alldeles särskilt GOD JUL till Erik och Clary och tack för sommarbesöket och de barndomsminnen Ni delade med oss!

Varma hälsningar
Lisbeth o Roland

Nobelhelgen 10-11 dec 2012

Ja, denna helgen har har Roland lagt mer tid på Nobelfestligheter än på kvarnen! Nåja, förmiddagen igår murade han ytterligare på vattenintaget, som ska driva turbinerna men eftermiddagen innebar "karriär-ombyte"! Sen många år tillbaka serveras jag Nobelmiddag, kärleksfullt tillagad av min man, alltmedan jag sitter fastklistrad vid TV:n och följer både prisutdelningen såväl som banketten.
I år hade jag också möjlighet att se fredsprisceremonien från Norge. Kvinnorna från Liberia och Jemen imponerade stort på mig och deras tal gav hopp för framtiden. ALLA, jag upprepar, ALLA människor på vår jord har samma behov och känslor och önskan om ett gott liv för sina barn och sig själva. Fred är en förutsättning för detta.
Själv satt jag i "den lilla svarta" medan Roland ilade mellan köket och gillestugan! Chilimarinerade räkor på avocado, följt av saltinbakat och vitlöksfyllt innanlår med potatisgratäng och wokade grönsaker samt som avslutning kaffe med nougatbrylé och honungsglaserad nötmix med en touch av tabasco fick högsta betyg! Traditionsenligt skålar jag för både Nobel och Hans majestät konungen, ett champagneglas ur Nobelservisen är inköpt blott för detta ändamål.
Tredje adventsljuset är tänt idag och nu går vi på allvar in i juletiden. Allt gott till Er allihopa och var rädda om varandra och de stressade människor Du möter i affärer eller på gatan! Ett leende kan förändra dagen för någon och är helt gratis att ge.
 
Hälsningar Lisbeth o Roland

Sön 4 dec 2011 Generöst sponsorstöd!

Hej allihopa på andra söndagen i advent!
Idag gläder oss inte bara de två tända ljusen utan också den generositet, som visats vårt kvarnprojekt!

Av Markaryds Trädgård- & Uthyrningstjänst har vi fått köpa ett STORT parti fin marksten till ett kraftigt reducerat pris. Planen är, att dessa ska läggas både framför kvarnen och som gångstigar till det gamla hönshuset och ladugården. Kanske också bilda "små öar" för sommarmöblemang under gamla äppelträd.
I fredags gjöt Roland vattenfåran in till turbinerna. Veinge Betong skänkte både cementen och körde ut och tippade den! Tack Svante o kompani för Ni stöttar oss i Knäred!!
Förra helgens stormnatt fällde några träd, som Roland röjt upp efter.
 Idag har vi huggit julgranar, en till Mor och en till oss själva, blev ingen glögg o peparkaka på en stubbe i år. Vi "flydde" hagelskurarna ochdrack kaffe hemma istället.
Julen närmar sig, och själv har jag varit i Stockholm och njutit av att flanera på Biblioteksgatans röda matta, fika och minsann satt inte  Meta Velander i samma tunnelbanevagn som jag!!

Var rädd om Dej och dom Du möter!
 
Lisbeth