Söndag 28 maj 2017 Några bilder från sångkvällen

I kvällssolen under lönnarnas grönska lyssnade många på Örjans sång och gitarrspel, kompad på bas av Kickan
Med tre ackord, inövade under eftermiddagen debuterade jag på cittra! "Du ser ut som en pigg 90-åring" var äldsta dotterns kommentar....döm själva! Roligt hade jag i alla fall!
Lennart skötte ljudet och fick skruva både upp och ner, när jag läste en dikt av Astrid Johansson om våren
Nästa evenemang är Gammaldags kafferep på vår nationaldag, 6 juni med början kl 14.00. VÄLKOMMEN!
Lisbeth

Tis 23 maj 2017 När vildapeln blommar vid kvarnen

Nu är det som vackrast vid Mötesplats Kvarnen. Äppelträden blommar, penséerna trivs och maskrosornas gula solar lyser mot stallväggen. Vem har bestämt att just maskros är ett ogräs, som vi inte ska tycka om?
På Kristi Himmelfärdsdag klockan 17.00 hälsas Ni välkomna till sångstund med pastor Örjan Bergheden, Mariestad förstärkt med Christina Hällmyr, Sk Fagerhult. Efteråt umgås vi över en kopp kaffe med hembakt, som kvarnen serverar.
Hela helgen torsdag 25 maj - söndag 28 maj öppet klockan 13.00-17.00.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Visst är vi vackra!
En fröjd att hämta klart, kallt vatten från egen brunn...
Min alldeles egen Carpe Diem säng med häggens blommor som sänghimmel. Här sover jag gott.

Lör 20 maj 2017 Sommarens program och öppettider i repris

Här kommer på begäran säsongens evenemang och öppettider i repris. Skriv gärna ut och sätt på kylskåpsdörren! Känn Dej alltid VÄLKOMMEN till Mötesplats Kvarnen, Knäreds hjärta och vår oas på Krokåvägen!
Torsdag 25 maj klockan 17 spelar och sjunger pastor Örjan Bergheden med och för oss på temat "Mellan himmel och jord". Kaffe med hembakt serveras efteråt. Vi sitter givetvis utomhus men vid regn i festvåningen.
Söndag 18 juni Inka Persson läser ur sin bok om Viola och spelar cittra. Början ca klockan 14, kvarnen öppen från klockan 13-17 och kaffe med hembakt serveras hela eftermiddagen.
Tisdag 6 juni klockan 14 firar vi nationaldagen med Gammaldags kafferep med sju sorters kakor. Tag en hatt på huvudet, rosenkoppen i handen och sju stycken kakor av SAMMA sort till kakbuffén! Ove i Dyreborg underhåller med dragspel och sång. Kaffe/thé och saft ordnar vi.
Midsommarafton 23 juni klockan 14 lövar vi majstången tillsammans och dansar ringlekar till Johnnys dragspelsackompanjemang på ängen ovanför kvarnen. Tag med egen kaffekorg! Kvarnen öppen efter dansen och till kl 17.
Lördag 1 juli är Knäredsdagen och vi serverar kaffe med hembakt, ger guidade visningar i mån av tid. Öppet kl 11-17 med underhållning av danska spelemän under eftermiddagen.
Söndag 20 augusti kl 17 Countryafton med Karin och Rickard Johansson, Örkelljunga. Efteråt korvgrillning och kaffe med hembakt liten kaka. Frivillig entré 100:- inklusive förtäring. Frivilligt är det däremot inte att ge 50:- för mat och kaffe
ÖPPETTIDER
Vecka 21 torsdag-söndag kl 13-17
Vecka 24 torsdag-söndag kl 13-17
Vecka 27 torsdag-söndag kl 13-17
Vecka 30 torsdag-söndag kl 13-17
Grupper, guidade visningar, lån av festlokal? Ring 0730-249721 Lisbeth, 070-3213680 Roland eller maila liro.davidsson@telia.com för överenskommelse
VARMT VÄLKOMMEN och dela vår glädje över MÖTESPLATS KVARNEN och dess historia "Från förfall till idyll"!
Lisbeth och Roland