Sön 28 okt 2012 Så var det vintertid.....

Hej!
Nu finns ingen återvändo! Mörkret kommer en timma tidigare ikväll men till dess får vi njuta en härligt solig helgdag! Igår hölls "arbets"-frukost på Kyrkvägen! Roland o Rickard i Allared planerade för kvarnturbin-reparationen. Givetvis gjordes en platsbesiktning och de kunde konstatera att detta blir inte helt lätt! Dock genomsyrades kaffet vid köksbordet av optimismens goda krafter och lördan 10 nov spikades till  den spännande turbin-"lyftardagen"! Vi håller tummarna.
Bostadsdelen är nu invändigt klädd med gipsskivor, spegeldörrar är insatta och Bertil snickrar på fönster, som saknas i gamla köket. Roland har satt upp panelen på lagården, väggen mot Krokån med en rad små spröjsade fönster överst för ljusinsläppet. Också den gångna veckan har Johnnny, Lasse och Bertil varit Rolands trogna arbetskamrater. 
400-årsjubileumsflaggan vajar i vinden och påminner oss om vikten att vårda och värna vår historia och minnet av de människor som gått här förut.
Ha de' bra, vi hörs!
 
Lisbeth
 
 
Takpannorna på plats
 
Ett ljus vid den gamla rakspegeln
 
 
Höstkväll vid kvarnen
 
 
 
 

Lör.kväll 20 okt 2012 Äntligen badväder!

Hej!
Äntligen har "sommar"-värmen kommit! Senaste dagarna med skön och ljummen höstluft lockade mig till ett dopp vid kvarnen. Pga forsens strida strömmar fick det bli i vattenfåran jämte. Det gick det med, fast inte blev det samma känsla som i forsen. 
 I veckan har Roland o Johnny lagt taket på bostadsdelen. Lasse har rivit bakugnen och knackat det gamla teglet rent. Baksidan av la'gården skall få ny brädfasad och fönster kommande vecka. Det gäller att utnyttja den oväntade värmen och våra trogna arbetskraftssupportrar!
Många danskar har besökt oss senaste dagarna, är visst höstlov-semester i vårt grannland. Flera har haft kvarnfallet som ett utflyktsmål under åren och gläds med oss över uppfräschningen av de förfallna husen.
Passa på och åk till havet i helgen och njut  "sommarens" sista salta plask med fika på stranden efteråt! Tro mig. det är härligt uppfriskande för både kropp och själ!
 
Lisbeth
 
 
Inte så djupt men blöt blev jag!
 
I
Bakugnen innan Lasse började riva.
 
 
 
 

Lör 13 okt 2012 Celebert besök

Hej i höstrusket!
Idag är det "som vanligt" igen med blåst och regn men de senaste dagarnas solsken värmde både kropp och själ. Roland och jag satt ute och åt middag båda dagarna, kändes som en evighet sen vi gjort det.
Förra lördagen hade vi förmånen att se Clary, barnfödd och uppväxt vid kvarnen på besök med sin dotter och familj. Nu fick hon se sågen uppbyggd och den gamla bostadsdelen ocså. Stående i det som kommer bli finrummet berättade Clary gripande om sin fars 50-årsdag. Vi det laget hade familjen flyttat till det närliggande gula huset och där hade dukats till fest förstås. Dagen före hade far Edvin väldigt ont i magen och hade på kvällen fått vattenlavemang av hustrun. Så blev det morgon och Edvin mådde lika dåligt. Uppåt förmiddagen på sin 50-årsdag hade han så ont att det blev nödvändigt ta bil till Halmstads lasarett. Hem kom Edvin aldrig mer. Han dog i sviterna av brusten blindtarm som på 1930-talet utan antibiotika var en icke ovanlig dödsorsak.
Vilka historiens kyliga vingslag som plötsligt svepte förbi där vi stod i byggröran! Tack Clary för Du delade detta smärtsamma minne med oss!
Givetvis drack vi kaffe i kvarnens "festvåning" tre trappor upp! Och Clary provade de gamla hattarna....se här så fin hon blev i den lilla svarta med flor!
 
 
Vänskap är värdefull och vacker! Clary och Roland omfamnar varandra
 
 
I vit jacka Clarys dotter och t hö om henne Clarys barnbarn