Midsommarnatten 22 juni 2012 Det blev succé!!

Vilken midsommarafton! Helsvensk med alla attribut: lövad stång, blommor, kransar, glada barn och vuxna, regnskurar och paraplyer, kaffekorgar, dragspel, ringlekar, prat och skratt!
Inte vågade vi drömma om en sån respons!
Nästan precis när festligheterna inleddes kom det helsvenska sommarvädret, alltså regnet. Ingen tycktes bli avskräckt utan fortsatte glatt löva majstången och hjälpa min mor och moster att binda blomsterkransar. Pga vädret började vi dansa lite före utsatt tid. Johnny Karlsson med dragspelet på magen tog skydd under en uppfälld bagagelucka och dansen inleddes med klassiska Mormors lilla kråka följd av små grodorna, jungfu skär, morsgrisar mfl. Vi lekte björnen sover och som avslutning ledde Rolf Åkesson oss i raketen.
De nästan 100-talet personer, som slutit upp,  fyllde sen kvarnens tre våningar med prat och skratt. Överallt satt trevliga människor och drack kaffe,  Roland visade och berättade  om kvarnens flerhundraåriga historia.
Tack och tack Ni Knäredsbor, danskar, "hemma-på-besökare", sommargäster för Ni kom till vårt första midsommarfirande vid Knäredsbygdens nya mötesplats! Ni gjorde midsommarafton 2012 till en av de bästa för Roland och mig!
Nu får Ni titta på lite kort från i eftermiddag. Nå'n bra fotograf är jag inte, men jag säjer som den gamla tanten - Det är iallafall ett minne -
Håll till godo!
Fortsatt glad sommar och alltid välkomna till kvarnen! Sitt ner en stund och njut av forsens brus och känn hur axlarna sjunker ner.......
 
Lisbeth o Roland
 
 
Elaine och Johnny
 
 
Moster Sonja och Mor binder blomsterkrans
 
 
Snart kan dansen börja! Roland, Dan o Magnus klarade detta galant.
 
 
Är vi tuffa, eller??
 
 
Här bullas det upp!
 
 
Jörgen med svärdottern Lina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sön 17 juni Midsommarfest på fredag!

VÄLKOMNA till MIDSOMMARFEST!

FREDAG 22 JUNI KL 14.00 INLEDER VI FESTLIGHETERNA

VI LÖVAR MAJSTÅNGEN O BINDER BLOMSTERKRANSAR (ta gärna m blommor)

VID 14.45 BÖRJAR RINGLEKARNA TILL JOHNNY KARLSSONS DRAGSPELSACKOMPANJEMANG

LAGOM TRÖTTA EFTER DANSEN NJUTER VI I GRÖNGRÄSET OCH FIKAR TILLSAMMANS, VAR OCH EN TAR MED SIG EGEN KAFFEKORG OCH NÅGOT ATT SITTA PÅ! ( vid regn fikar vi inne i kvarnen)

VI ÄR PÅ GRÄSPLÄTTEN MITTEMOT HEMVÄRNSGÅRDEN PRECIS NÄR NI SVÄNGT IN PÅ KROKÅVÄGEN TILL HÖGER EFTER FABRIKERNA (i början av parkeringen till naturreservatet).

VÄGBESKRIVNING:När Ni kommer från hotell Freden i Knäred, kör mot Mästocka och fortsätt förbi sjukhemmet, fabrikerna och boulehallen. PRECIS efter boulehallen på höger sida svänger Ni in och då syns skylten Krokåvägen.

ROLAND VISAR KVARNEN FÖR DEN INTRESSERADE. TA GÄRNA ETT DOPP I KVARNFORSEN!

 VÄLKOMNA till KNÄREDS SMULTRONSTÄLLE! TILLSAMMANS GÖR VI MIDSOMMARAFTONEN FESTLIG OCH TILL ETT FINT MINNE!!

Lisbeth o Roland


Rich från Texas spelar munspel på festen ifjol


Inga badkrukor här inte!!

Sön.em 10 juni Några vilodagar vid havet

Hej!
Nu är vi hemma igen efter några dagar vid havet ovanför Falkenberg med vår gamla husvagn. Igår tog vi ett morgondopp i de salta böljorna och solade hela dagen, så skööönt! Imorse inbjöd däremot inte skummande vågor, piskande regn och blåst till bad....så nu är vi hemma på Kyrkvägen igen utvilade inför kommande arbetsvecka.
Roland har förstås redan varit en sväng vid kvarnen och kollat så inget hänt, som inte ska hända. Medan vi latat oss har de trogna målarna Lasse och Johnny fortsatt skrapa och måla fönster. Snickare Leif Wästergården i Kåphult har tillverkat karmar till 9 fönster, Vänneåns fiskeodling har gett oss 2 gamla kvarnstenar som Bengt Ekberg kört ner.
Vi tackar och bugar för  Er generositet! Utan Er, alla givmilda och gratisarbetande vänner vore kvarnprojektet inte möjligt för oss att genomföra! Känn Er delaktiga i att detta blir Knäreds smultronställe och en viloplats för både kropp och själ.
Kommande vecka klär Roland väggarna i gamla sädesförrådet på andra våningen. Detta ligger precis ovanför kök och kammare, och vintertid alstrade säden en del värme i det f.ö helt oisolerade huset.
Några kort från ett par soliga söndagar följer!
Var rädda om Er och alltid VÄLKOMNA till kvarnen!

Lisbeth

Dörren (som Gun skänkt, en av flera)  från Dyreborgsgården blev fint kaffebord
för bl.a Roland o Renée Johansson.
Sön 3 juni

Här bjuder vi mor Inga på morsdags-kaffe. Leif, Du ska få Du också!
Sön 27 maj