Fre.kväll 26 feb 2016 Förmiddagskaffe i kvarnstuán

Så hade vi det idag när min kusin Eivor och Bernt o några av deras goda vänner kom på rekognosceringstur till kvarnen. Deras engagemang i Drängsereds m omnejd vandringsgrupp och planering av föreningens vår- och sommarutflykter förde dem hit. I kvarnstugan eldade Roland i kaminen så kaffe med dopp kunde avnjutas i go, gammaldags "vea-värme". Tidigare i veckan har vi påbörjat vårstädningen. Köksskåpen har fått nytt hyllpapper och porslinet är diskat.
Eftersom jag just nu inte hittar kameran (suck) med foton från idag får Ni nöja Er med dessa rader. Förhoppningsvis dyker denna lilla tingest upp de närmaste dagarna och då kommer bildbevis!
Solsken i helgen? Då blir det näsan mot söder och ryggen mot husväggen!
Idag lördag em fotoapparaten funnen, glömd i kvarnen förstås....
 
Lisbeth
 
Inte riktigt varmt ännu........men uppfriskande
 
Eivor viker servetterna
Varsågoda!
NilsJohans brödrost fungerar och pryder sin plats i köksskåpet
 
 

Lör 20 feb 2016 Improviserat med lust och barnaglädje

Kyrkans "Öppna förskola" för barn 0-5 år i vuxens sällskap STÄNGD tills vidare!!    ??? ungefär så blev vår reaktion.
I all hast samlades vi istället hemma på Kyrkvägen, där 18 barn med sina föräldrar trängdes, trivdes och hade roligt tillsammans. Med lite engelska, lite svenska och mycket hjälp av händer och leenden pratade vi med varandra. Barn är så underbara, de behöver inget talat språk för att leka tillsammans. Frallor, saft och kaffe är också en gränsöverskridande aktivitet! Hoppas Ni hör skratten och känner värmen genom bilderna!
Lev väl, vi hörs nästa vecka!
 
Lisbeth
 
 
 

Tors.kväll 11 feb 2016 Planer för maj-juni vid kvarnen

I veckan kom påminnelse om att vintern snart övergår i vår och försommar. Det är dags för Laholms kommuns turistmagasin att gå till tryckning och där ska förstås Mötesplats Kvarnens program vara med! Ifjol var det premiär för Valborgsmässofirandet arrangerat av Betel, Svenska kyrkan och samhällsföreningen, och det blir även årets säsongsöppning i kvarnen. Nedan följer illustrationer av 2016 års hittills planerade evenemang. Alltid VÄLKOMMEN till en av Knäreds vackraste platser!
 
Lisbeth
Söndag 22 maj kl 17.00 Friluftsgudstjänst m Betel, sång o musik samt kaffeservering
Söndag 5 juni på eftermiddagen Gammaldags kafferep m sju sorters kakor, rosenkopp och iklädd hatt
 
Midsommarafton kl 14 Vi klär stången, dansar och festar på egen medhavd fika. Allt till
Johnnys eminenta dragspelsackompanjemang!