Ons 23 mars 2016 GLAD PÅSK och tecken i tiden!

Med fjädrar, påskägg och sill samlas vi till vårens stora högtid, PÅSKEN. I år inträffar den på tröskeln till vårmånaden april och i veckan har tecknen i tiden för denna tiden visat sig under mina cykelfärder. Både de stolt spatserande tranorna på ängen i Trälshult såväl som sträcken med vildgäss på himlen och inte minst gödsellukten från åkrarna ger bud om den underbara årstid vi går till mötes. Vid kvarnen har forsärlan glatt Roland med sin återkomst och glada drill i skyn.
En välsignad påsk önskas Er alla!
 
Lisbeth
 

Fre. fm 18 mars 2016 Badsäsongen närmar sig

Med de härliga solskensdagarna i veckan är sommarbadsäsongen strax här! På önskelistan i år hade jag en egen liten "badhytt" bakom stallet. Eftersom Roland sällan skjuter upp saker, så är den redan på gång. Tänk Er tidig morgon, solen silar genom lövverket, fåglarna kvittrar, forsen brusar stilla, ingen människa i sikte......dagen ligger orörd......och jag kliver sakta nerför den lilla trappan till en morgon"dusch" i Krokåns lena vatten......
Vänner, paradiset finns nog även på jorden!!
 
Lisbeth
 
Grunden lagd på en klippa förstås
 
och här är trappan på plats
 
Taklökarna tycks ha övervintrat.
 
 
 

Lör.kväll 12 mars 2016 Med dörren på glänt.....

Med små påskliljor o murgröna ställer vi dörren till kvarnen på glänt i solskenet. Det tog sin tid idag innan dimmorna lättade och de värmande strålarna nådde våra vinterbleka kinder. Snödroppar i små tuvor sticker vintertrotsigt upp bland det vissna gräset mellan stall och hönshus/bryggeri, som i veckan fått ommålat tak. En stentrappa från lilla parkeringen ner till bryggerimuseet har Roland också hunnit med.
Gläds åt Våren och helga vilodagen!
 
Lisbeth
 
Fint grönt blev taket och snart kan vi fika vid bordet Ola Helgesson så generöst skänkt oss.