Valborgsmässoafton 30 april 2015 Tisdagsvandrarna o vårens kväll

Igår på onsdagen kom gruppen "Tisdagsvandrarna" från Halmstad till kvarnen. Jo, de hade startat träffen på tisdagen och övernattat i Majenfors, därav vandring till oss en onsdag. Sedan 1987 har en trogen skara samlats och gått mer eller mindre långa sträckor varje tisdag, imponerande! Ett knappt 40-tal beundrade forsen och drack kaffe i festvåningen medan  Roland fick de att känna historiens vingslag i kvarnberättelsen.
Idag blåser det iskalla vindar men visst tror vi på VÅREN och sjunger tappert om Vintern, som rasat ut och Lärkan som slår sin drill i skyn vid vårbrasorna i afton! Nu är frågan: Ska jag vara klok och förståndig och klä mej rejält med vinterjacka ELLER ska jag vara fåfäng och ta nya vårkappan och klänning? Hmm, tål att tänka på........ Nästa vecka får Ni svaret.
GLAD HELG till Er alla, både kloka och förståndiga såväl som fåfänga med ett dominerande barnasinne!
 
Lisbeth
 
Roland invigde högtalarvästen
 
Några av Tisdagsvandrarna
 
Dukat till kaffe med rosenkoppar i salig blandning
 

Trevliga människor, god stämning, bullar och schackrutor, en lyckad eftermiddag
 
 
 
 
 

Tors.em 23 april 2015 Baktankar?

Det har Roland haft i veckan. På uteplatsen mot Krokån är nu en kombinerad grill och pizzaugn byggd. Premiär blir inte förrän nästa sommar, då leran måste torka ett helt år innan vi vågar elda. Så har kvarnen stenugn både ute och inne!
Valborgsmässoafton i Knäred tänds vårkasen kl 20.00 vid kvarnen, ny plats för i år. Traditionsenligt VÅRTAL, ALLSÅNG och FYRVERKERIER svarar Betel, Knäreds samhällsförening o Svenska Kyrkan för.
VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
  
 
 
Rolands design
 
Födelsedagsmiddag på Gräddhyllan  för Mor 95 år njöt vi i söndags.
Ta en promenad förbi ängen bakom sågen, snart har vitsipporna blommat över.
 
 
 
 

Fre.kväll 17 april 2015 Binas gamla brödtråg till heders igen

Äntligen! I lördags återinvigdes stenugnen. Dagen innan skållade jag flera kilo rågsikt, som fick svalna och innan läggdags rörde jag ner sirap, jäst och mer mjöl. Tidigt på lördagsmorgonen fyllde vi kvarnköket med brödtråg, mjöl, handdukar och kaffe och  Roland eldade. Mats Helmersson visade mej hur en så stor deg ska knådas  för att få rätta konsistensen. Medan degen jäste åt vi frukost och njöt utsikten genom köksfönstret. Så var det dags att forma till 12 st runda limpor. Ett par timmar senare fylldes kvarnen av doften från nybakat bröd och kanelsnurror, gräddade i eftervärmen.
Premiärbaket blev lyckat och på eftermiddagen gottade vi oss i solen med kaffe, ljummet bröd med mycket riktigt smör på, så härligt!
Forsythian blommar, skogsbackarna är täckta av vitsippor......en god helg önskar jag Er!
 
Lisbeth
 
I mors klut o mormors hemvävda förkläde o med Binas baktråg.....
 
Mats visar mej knådandets svåra konst
 
Roland kollar om det brinner bra i ugnen
 
Snart dags för gräddning
 
Roland hanterar brödspaden med schvung
 

Varsågod! Känner Ni doften?