Lördag 23 feb 2013 Helgkänsla? Nä, inte alls!

Hej igen!
Jaså, Ni har det mysigt med piffig plockmat och cupcakes till Melodifestivalen, allt lagat tillsammans hela familjen och minsann kom inte närmsta grannarna som av en händelse också in, och det blev bara SÅÅÅ härligt,  för givetvis trivs barnen ihop och allt kändes bara så helrätt och SPONTANT framförallt! Det sista är inte minst viktigt att döma av alla veckotidningsreportage och "mys"-bloggar.......
Stämmer ovan, så GRATTIS! Eller kanske inte egentligen..... jo, såklart vill jag Ni ska ha det gott men samtidigt inse att det perfekta är inget sant Liv och nutidens käcka tillrop " gå ut och fånga dagen"  tycker jag vi bestämmer oss för att ignorera!
Idag är inte Roland hjälpt av några glada tillrop iallafall, där han ligger i maginfluensa. Skönt att det inte var förra helgen, när Felicia hade sin utställning!
Själv roar jag mig med en god bok, "Vinterträdet" av Ellen Mattson. som i romanform skriver om Greta Garbo och hennes sekreterare Vendela Berg. Jag har inte kommit så långt i berättelsen men det bådar gott.
Avslutar med några bilder, som jag brukar!
 
Hälsningar
Lisbeth (f.n flitig användare av klorin o handsprit)
 
 
 
  Solnedgång på Kyrkvägen
 
Ljuvliga toner från Reinars saxofon ljöd i kvarnen i söndags under fotoutställningen
 
 
 
 
 

Tors.kväll 21 feb 2013

Hej!
Varför inte överraska med ett "mitt-i-veckan" inlägg?
När vintern inte vill ge sig och iallafall jag längtar vansinnigt efter SOL får man hitta på nå't kul! Och roligt är det att se, att vi i söndags haft 51 besökare på  bloggen! Kan tänka att en del var gäster på Felicias fotovernissage och blev nyfikna  även på kvarnprojektet. VÄLKOMNA att följa vårt arbete och tipsa vänner och bekanta om vår blogg! Ge gärna synpunkter och önskemål om ev framtida evenemang, som kan stärka bygemenskapen och sammanhållningen i vårt vackra Knäred med omnejd.
Roland börjar bli otålig nu, när värken lagt sig och han ändå inte får göra nå't precis. Boken om familjen Kennedy "Vi tolererar inga förlorare" av USA-journalisten Britt-Marie Mattsson blev en spännande "tidsfördrivare". Vi har läst den båda två och kan verkligen rekommendera att Ni gör detsamma. Kanske vid brasan med en kopp kaffe och semla i väntan på detta ljuvliga som heter VÅR!
 
Vi hörs! Var rädda om Er!
 
Lisbeth
 

Sön.kväll 17 feb 2013 Indienutställningen blev SUCCÈ!

Vilken festlig och rolig eftermiddag i kvarnen! Folk strömmade in under de tre timmarna och tog del av Felicias bilder från Indien. Själv gick hon runt och berättade om intrycken från sin resa till detta färgstarka och för oss västerlänningar så annorlunda land. Hallandspostens reporter intervjuade henne och igår var Laholms tidnings journalist på plats.
Storasyster Matilda serverade snittar med bubbel, kaffe och farmor Astrids hembakta mazariner. Tillsammans med vår tyske vän Reinars saxofonmusik och alla Ni go'a besökare blev stämningen gemytlig och varm. Felicia  är glatt överraskad och lycklig för det stora intresse hennes projektarbete tilldragit sig.  
Många ville också se hur långt renoveringen kommit, så Roland hade fullt upp hela eftermiddagen med att visa och berätta, både i kvarnen och den nu uppbyggda sågen.
TACK alla för en fin eftermiddag och för den uppskattning Ni visar oss!
Nu följer en bildsvit från dagens evenemang!
 
Hälsningar Lisbeth
 
Felicia vid Vindarnas hus
 
Jag och Reinar redo för gästernas ankomst.
 
Roland tänder ljusen.
 
Skolskjuts i Indien.
 
Tänk att få ta del av denna kvinnas livserfarenheter.....
 
Felicia med ett par gäster från Göstorp.
 
Charlotta o Patrik, stolta föräldrar