Torsdag kväll 24 nov 2016 Magiska ögonblick av samhörighet

Just det upplevde vi i fredags, när två killar satt på golvet tillsammans med Roland framför vitrinskåpen fullproppade med småbilar. När Roland öppnade till denna saligheternas salighet och plockade fram några bilar suddades åldersskillnaden ut på mindre än en sekund och en magisk stämning infann sig. Vilken lycka för alla tre!
Inte bara bilar förenar dessa herrar utan också husbygge, och när det gäller slutresultatets smärre avvikelser från ursprungsritningarna, ja, då måste Roland vara både Måns och Noels förebild!
Nu kan det bli advent! Pepparkaksdagen med mina "extrabarnbarn" har gått av stapeln. Lika roligt som alltid och i år lärde Alice och Agnes mig senaste hälsningsgesten DAB!
På söndag är det första advent och vi njuter av tända ljus och stjärnor och hyacinter.
Hälsningar Lisbeth

Tors.kväll 17 nov 2016 Det omtalade vattenhjulet på plats

Vilken thriller som utspelats vid kvarnen! Rolands puls var nästan på max! Skulle det enorma vattenhjulet passa i ställningen han murat och byggt?
Ögonblick av andlös spänning....
"Så gott som helt perfekt" konstaterade en överlycklig hobbybyggare. Vem sa att det behövs ingenjörsexamen? Räcker bevisligen gott med 7-års folkskola, envishet och arbetsglädje
Själv njuter jag mer av denna vyn som följeslagare vid morgonens cykelrunda.
Imorgon fylls Kyrkvägen 7 av juldoft, när det traditionsenliga pepparkaksbaket går av stapeln. Mina "extra-barnbarn" och deras ljuvliga skratt skänker riktig julstämning. Åh, så roligt vi ska ha!
Till nästa helg skingrar vi novembermörkret med ljusstakar och stjärnor. Må gott så länge!

Lisbeth

Fredag 11 nov Vilket lyft för Knäred!

Nu går det komma torrskodd över till badklipporna och ekebacken mittemot kvarnen! Den NYA BRON är monterad och klar! Tack vare vår bygemenskap, generositet, mycket frivilligt arbete och Laholms kommunpolitikers positiva inställning blev det omöjliga verklighet!
Dagens solsken inbjuder till premiärvandring över bron och utmed den vackra Krokådalen med avslutning i ekebacken! Knastret från stegen bland frostiga höstlöv, kanske en ekorre på tallegren och Krokåns porlande vatten är ett gott sällskap.
Helghälsningar Lisbeth