Tors 26 april 2018 Kvarnen öppnar, konstvernissage, kaffe med hembakt

ÄNTLIGEN!! På lördag och söndag 28 och 29 april klockan 13.00 - 17.00 visar Mötesplats Kvarnen alla byggnader med sina samlingar. Nybryggt kaffe och kardemummabullar med vaniljsmörfyllning bakade i stenugnen i den lilla kvarnstu'an finns för den fikasugne.
KONSTVERNISSAGE i stallet! Bygdens dotter Ingegerd Korning, född och uppvuxen i Körsveka, numera bosatt i Stockholm är årets utställare. Ingegerds kreativa ådra tar sig uttryck i olje- och akvarellmålningar såväl som föremål formade av lera och betong. Ta tillfället i akt att möta konstnären på plats i helgen!
VARMT VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Givetvis finns mjölnaren till hands för att visa och berätta!
Bilden ovan från måndagens besök av "Visit.Laholm" med folk från kommunens turistnäring
Det lilla brandmuseet hittar Ni längst in i sågbyggnaden

Lör 21 april I måndags vid Mötesplats Kvarnen

april
Äntligen! Dags för penseer och murgröna i utekrukorna
Årets första kaffepaus i stu'ehörnet gav ny energi
Nostalgi......minner om tältsemestrar på 1960-talet med mor och far. Detta och mycket mer kan Ni se i byggnaden med gamla vagnar och kuriosa.
Kvarnen från baksidan. Här hade mjölnaren sin "vardagsfarstu" i flydda da'r. Nästa helg kan Ni se hur han levde och bodde med sin hustru Bina och deras sex barn!
Nu är vattenhjulet tillbaka i åfåran till Kalles såg
Vid det gamla sågbordet slet Kalle hårt med böndernas stockar
Nästa helg 28 och 29 april under eftermiddagarna klockan 13 - 17 hoppas vi ha ny konstutställning på plats. I kvarnen serveras kaffe med hembakt förstås. Alla byggnader med sina samlingar är öppna.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth

Torsdag 12 april 2018 Stenugnsbakat till säsongens öppningshelg

Lördagens bakdag i det lilla kvarnköket blev lyckad! Roland eldade i stenugnen, medan jag knådade deg i Binas gamla baktråg. Tjugo brödkakor på gott och väl ett kilo vardera blev det i första omgången.
Medan dessa jäste gjorde jag vetedegen till kardemummabullarna. Degämnet till mandelskorporna hade jag gjort dagen innan, så det var bara att rulla ut i längder och grädda till sist.
Utsikten från köksfönstret denna soliga vårdag inspirerade. Lördag-söndag 27 - 28 april klockan 13.00 - 17.00 serverar Mötesplats Kvarnen nybryggt kaffe och hembakade bullar. Alla byggnader med sina samlingar är öppna.
VÄLKOMMEN till vårt smultronställe!
Lisbeth