Tors 26 mars 2015 Dagens presskonferens i kvarnen

Idag kl 13.30 samlades representanter för Knäreds samhällsförening, friluftsfrämjandet, forskarringen, handikapprådet och Laholms kommun i kvarnens festvåning för att inför den samlade lokalpressen tillkännage den glädjande nyheten: DET BLIR EN BRO ÖVER KROKÅN! På initiativ av samhällsföreningen inledde Laholms kommun i höstas arbetet med att hitta en finansiering  och har nu lyckats få s.k. LONA-bidrag. Ett stort projekt, som kommer kräva många ideella arbetstimmar av oss i byn och även att vi öppnar våra plånböcker tillsammans. LONA-projektet, som bygger på både frivilliga arbetsinsatser och ekonomiska bidrag, utgör endast en delfinansiering, så nu vänner, går vi samman och möjliggör "vatten-övergången" till vårt unika badställe i forsen och "slappe" på klipphällarna!
I satsningen ingår även iordningställande av parkeringsplats och utetoalett. Åter blir det möjligt att njuta av lugnet och det fina strövområdet utmed Krokån och i eke-backen på andra sidan kvarnen.
Ikväll firar Roland o jag denna goda nyhet med fruktsallad och knäckglass!
 
Lisbeth
 
Margareta Lindgren från kommunen redogör för satsningen
 
En svunnen vy som i och med dagens glada besked återskapas i ny tappning
 
 
 
 
 

Fre 20 mars 2015 "Du gamla Du fria"

I lördags flödade patriotismen när vi var stolta morföräldrar till soldat Anton Hultberg Luftvärnsregementet 1. GMU- plutonen i Halmstad! Här sjöngs både "Vår Gud är oss en väldig borg" såväl som nationalsången med soldater och musikkår i stram givakt. Vår vackra svenska flagga vajade i den friska vårvinden och jag frös och rös........
Har denna veckan också letat förgäves efter vitsippor vid kvarnen men krokus, snödroppar och en kruka planterad med påskliljor och penséer är blomprakten hittills. Bästa vårtecknet dock hörde jag i förrgår, stararnas kvittrande! Lägg till tranor, gråbruna rådjur och pigga kaniner och det är VÅÅÅÅÅR!!!
Tror det får bli vårglass på altanen i helgen!
 
Lisbeth
 
- men det gör detsamma för han är min soldat -
 
Mamma Tina ställde intelligenta frågor om kamoflagemetoderna till sin son
"Du gamla Du fria...."
 
 
 
 
 
 
 

Fre 13 mars 2015 Nu är det vårt på "riktigt"!

Nu har alla handlingar om kvarnen malt igenom lantmäteriet, naturvårdsverket och länsstyrelsen. I tisdags fick vi LAGFARTEN!! Känns helt underbart att inte längre vara arrendatorer utan lagfarna ägare till denna pärla som kvarnen, övriga byggnader och området vid forsen är. Firades med bakelser från konditori Regnbågen i Halmstad förstås!
Vårsolen fortsätter glädja oss tillsammans med krokusar, videkissar och lyckan i att få torka tvätten ute.
 
Lisbeth
 
Baloo o jag letade efter vitsippor idag men utan resultat
 
En stol på förstukvisten kanske?
 
Vid kvarnen finns plats för alla