Fre.em 26 april Febril aktivitet både ute och inne

Hej!
Nu när tjälen släppt och dygnet temperaturmässigt ligger på plus är det bråttom värre vid kvarnen! Johnny och Roland gnor på i ett rasande tempo! Takbjälkarna i rummet är slipade och betsade, Johnny är klar med kökstaket och har spacklat och slipat väggarna inför tapetseringen  av "finrummet". Utomhus är en platta av marksten lagd mellan kvarn och nya bostadsdelen. Det blev riktigt bra och nu slipper vi grusen precis vid ingången.
De stora stenblocken som ska kanta gångstigen från ladugården till hönshuset är lyfta dit, sand är "framasad". Nu väntar vi på min nästkusin Rich från Texas. Just nu är han på skeppet från New Orleans och går iland i Helsingborg nästa  måndag. Hoppas han är utvilad för lägga marktegel på hela den sträckan blir tufft, men det klart, för en Texas-guy blir det no problem!
Plocka vitsippor, andas den härliga vårluften, kanske vi ses på valborgsmässoafton vid bron över Lagan!
 
Lisbeth
 
 Här väntar jobb för Dej, Rich!
 
Mina nallar trivs vid kvarnfallet
 
En påminnelse om hur det var .......fotograf Krister Ahlstrand, Halmstad våren 2008
 

Lör.kväll 20 april 2013 Vår i Knäred, sommar i Paris

Kvarnvänner!
Idag har jag plockat de första vitsipporna, stararna kvittrar i hagtornsträdet och altanmöblerna är på plats. Känns som våren äntligen kommit! I Paris tidigare i veckan upplevde vi sommarvärme och ljumma kvällar. Kastanjer, magnolia och körsbärsträd stod i full blom, vi njöt espresso och glass på flera trottoarserveringar, medan vi försökte komma underfund med vilka trafikregler som gäller. Bilar kors och tvärs, parkering i gatukorsningar, folk som kryssade sig fram över gatan.....härligt få uppleva detta ordnade kaos och insupa Paris-luften!
Igår besöktes kvarnen av Annerstads hembygdsförening samt pensionärer från Hinneryd mfl byar. Roland berättade sågens och möllans historia för en intresserad skara, som gick rundvandring i byggnaderna och även njöt av det vackra fallet i Krokån.
Njut av en solig helg! Vi hörs!
 
Lisbeth
 
Mitt älsklingsträd, magnolian
 
Roland o Örjan med Beatrice, en trevlig fransyska med fina klänningar i sin boutique
 
Gästerna från Annerstad
 
 
 
 
 
 
 

Ons.kväll 10 april 2013 Nu är den här!!!

Käraste vänner!
Nu har det hänt ! Forsärlan är kommen till kvarnen! Ett VÅR-tecken som fyller oss med sprittande glädje!
Inte bara den lilla vippstjärten har varit aktiv vid forsen idag, även Roland med god hjälp av vännerna Rickard och  Bengt har jobbat hårt med markarbete. Gjutning och marktegel  har bildat en fin gång runt bostadshuset. Stora stenblock fram mot hönshuset  har Roland med hjälp av traktor och frontlastare lyft på plats. Mellan dem ska annan sten läggas ut och bilda en stig i "det vilda". Parallellt har Johnny, vår trogne medhjälpare  hållit på med det dryga arbetet att rensa spik och tapetrester från taket i gamla köket. Dammigt och slitigt med armarna uppåt hela tiden.....STORT TACK till Er alla tre för dagens insats!
Några foton från hur rummet ser ut färdigstädat och resultatet av dagens jobb följer nedan.
Och snart tror jag vi har musöron på björkarna! Wow!!
 
Lisbeth
 
Dragspelssängen där kvarnbarnen legat "ska'fötters"
 
Dagens resultat!