Tors 22 juni 2017 Nu är det midsommar och dans

Imorgon klockan 14.00 samlas vi på ängen ovanför kvarnen och tillsammans klär vi årets midsommarstång och binder blomsterkransarna. Ta gärna med Er blommor och kom och hjälp till med "lövandet"! Majstången reses sedan under glada tillrop och till Johnny Karlssons dragspelsmusik inleder vi traditionsenligt dansen med "Små grodorna" och "Mormors och farmors lilla kråka". Självklart blir det vackert sommarväder och de medtagna kaffekorgarna avnjutes i gröngräset eller runt borden vid kvarnen. Efter dansen är kvarnbyggnaden och stallet med konstutställningen öppna till klockan 17.00. VÄLKOMMEN!
Trivseleftermiddagen i söndags den 18 juni med Inka Perssons boksläpp, där Inkas presentation av del två i romantrilogin "Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp" gav oss glimtar av Violas fortsatta äventyr blev välbesökt.Själv ser jag fram emot en eftermiddag i hängmattan med bokläsning och kaffe! Några bilder följer.
GLAD MIDSOMMAR!
Lisbeth
Högtalarvästen klär Dej,Inka!
Möte mellan goda vänner
Omkring sextio personer kom och lyssnade och drack kaffe
Så snällt av Dej,Kekke och krama om "hattkäringen"

Onsdag 14 juni 2017 "Den blomstertid nu kommer

med lust och fägring stor
Du nalkas ljuva sommar, då gräs och gröda gror"
Denna fina psalm, så förknippad med skolavslutning och hägrande sommarlov ljuder i dessa dagar i våra kyrkor och på skolgårdar runt om vårt natursköna land. För mej är barndomens somrar förknippade med ständigt solsken, åka hölass efter hästen Pärla och måååånga bad i Vänneån, som porlade förbi mitt barndomshem i Ekeryd.
Att nu ha Krokåns brusande kvarnfall precis utanför knuten vid Mötesplats Kvarnen gör att "skollovskänslan" lätt infinner sej hos mej med mycket barnasinne kvar.
I veckan har vi öppet torsdag-söndag kl 13.00-17.00. På söndag kommer Inka Persson, Ystad och presenterar sin andra bok i trilogin om "Viola". Hon läser valda delar ur boken och underhåller med sång och cittraspel. Kaffeservering med hembakt serveras denna trivseleftermiddag vid natursköna kvarnen i Knäred.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth

Fredag 9 juni 2017 Vilket kafferep!

Nationaldagen firades vid Mötesplats Kvarnen med något av det svenskaste vi har, ett gammaldags kafferep med sju sorters kakor. Omkring 80 hattprydda, fikasugna gäster sjöng "Du gamla, Du fria" som inledning på denna festliga, soliga eftermiddag. Musikerna Ove i Dyreborg och Rainer i Västralt höjde stämningen ytterligare med dragspel, trombon och sång. Här träffades de, som inte setts på nästan femtio år! Tänk, vad en kopp kaffe kan få betyda....
Solen silade sina strålar mellan lönnarna, forsen brusade, kaffebryggaren laddades om och om igen. Precis såhär ska det vara vid Mötesplats Kvarnen!
Lisbeth
Kaffekäringen, skulptur av Crhistina Gardahl tronade bland kakfaten