Tors 29 juni 2017 KNÄREDSDAGEN närmar sig

På lördag 1 juli är det dags igen för stora festligheter i vår vackra by! Redan klockan 10 slås portarna upp till Mötesplats Kvarnen och övriga byggnader. Varje hel timme med början klockan 11 finns möjlighet till guidad visning av mjölnaren själv. Sista chansen ges klockan 16. Under hela dagen serverar jag kaffe med hembakt. Vid regn, som dessvärre utlovats sitter Ni varmt och gott i kvarnens festvåning två trappor upp. Just nu är marängtårtorna i ugnen. På lördag garneras de med vaniljgrädde och jordgubbar. Kom och träffas och trivs och njut en hembakad tårtbakelse och nybryggt kaffe i mormors rosenkoppar!
Spelemän från Köpenhamn, som kommer på egen begäran underhåller i och runt vår härliga kvarn med början vid lunchtid. Passa också på att se konstutställningen i stallet! Årets utställare är Eva-Britt Oderhem Lie med alster i acryl och collage. Även vykort med hennes motiv går att köpa.
VÄLKOMMEN till Knäreds vackraste plats, idyllen vid kvarnfallet!
Lisbeth

Tors 22 juni 2017 Nu är det midsommar och dans

Imorgon klockan 14.00 samlas vi på ängen ovanför kvarnen och tillsammans klär vi årets midsommarstång och binder blomsterkransarna. Ta gärna med Er blommor och kom och hjälp till med "lövandet"! Majstången reses sedan under glada tillrop och till Johnny Karlssons dragspelsmusik inleder vi traditionsenligt dansen med "Små grodorna" och "Mormors och farmors lilla kråka". Självklart blir det vackert sommarväder och de medtagna kaffekorgarna avnjutes i gröngräset eller runt borden vid kvarnen. Efter dansen är kvarnbyggnaden och stallet med konstutställningen öppna till klockan 17.00. VÄLKOMMEN!
Trivseleftermiddagen i söndags den 18 juni med Inka Perssons boksläpp, där Inkas presentation av del två i romantrilogin "Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp" gav oss glimtar av Violas fortsatta äventyr blev välbesökt.Själv ser jag fram emot en eftermiddag i hängmattan med bokläsning och kaffe! Några bilder följer.
GLAD MIDSOMMAR!
Lisbeth
Högtalarvästen klär Dej,Inka!
Möte mellan goda vänner
Omkring sextio personer kom och lyssnade och drack kaffe
Så snällt av Dej,Kekke och krama om "hattkäringen"

Onsdag 14 juni 2017 "Den blomstertid nu kommer

med lust och fägring stor
Du nalkas ljuva sommar, då gräs och gröda gror"
Denna fina psalm, så förknippad med skolavslutning och hägrande sommarlov ljuder i dessa dagar i våra kyrkor och på skolgårdar runt om vårt natursköna land. För mej är barndomens somrar förknippade med ständigt solsken, åka hölass efter hästen Pärla och måååånga bad i Vänneån, som porlade förbi mitt barndomshem i Ekeryd.
Att nu ha Krokåns brusande kvarnfall precis utanför knuten vid Mötesplats Kvarnen gör att "skollovskänslan" lätt infinner sej hos mej med mycket barnasinne kvar.
I veckan har vi öppet torsdag-söndag kl 13.00-17.00. På söndag kommer Inka Persson, Ystad och presenterar sin andra bok i trilogin om "Viola". Hon läser valda delar ur boken och underhåller med sång och cittraspel. Kaffeservering med hembakt serveras denna trivseleftermiddag vid natursköna kvarnen i Knäred.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth