Onsdag 26 april 2017 Äntligen! Säsongsöppning med vernissage

Första maj klockan 13 slår Mötesplats Kvarnen upp portarna! I stallet har bildkonstnär Eva-Britt Oderhem Lie vernissage och berättar om sitt måleri. Eva-Britt arbetar främst i acryl och collage och har haft flera utställningar genom åren, bl.a på Gullbrannagården och i Rickarum.

Det är bråda dagar, mycket ska fixas till inte minst inför premiärvisningen av hästvagns- och kuriosautställningen i nybygget. Här ges tillfälle att beskåda Rolands brokiga samling av kameror, radioapparater, skivspelare och tvättmaskiner! Säj, vad han INTE samlar på!
Själv håller jag till i köket och skållar rågsikt och havregryn till brödbaket i stenugnen. På fredagförmiddag knådas degen och stenugnsgräddade kanelbullar till kaffeserveringen på första maj ska helst också hinnas med.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Den fina Knäredsdräkten har vi fått av släktingar till Sven "i mossen" Trälshult

Torsdag 20 april 2017 Miljöombyte före stora invigningshelgen

Idag gav Roland och gode vännen Rickard sig iväg mot Hälsingland med bil och släp fullastat med allsköns bra-att-ha-grejer och ett kök! Det, som Roland monterade ner hos ett barnbarn för två veckor sedan ska nu upp igen i Rickards stuga i Färila. Så gott för eldsjälen med fjälluft och avkoppling inför stundande festligheter i och runt kvarnen.
Visst är det härligt med överraskningar! Ett jätteägg fyllt med godis vann Matina och kom hem i påsk och bjöd sin karamellälskande pappa på. Se, så glad han blev!
Ännu får vi ha vinterjackorna på men igår passade jag på att inleda "sommarens" badsäsong med ett iskallt dopp i Krokån. Oj, så gott det smakade med kaffe och fralla i solen uppåt kvarnväggen efteråt!
Lisbeth

Skärtorsdag 13 april 2017 GLAD PÅSK!

Med ett stort fång själv"sådda" påskliljor och scilla önskar Roland och jag Er kvarnvänner en fin påskhelg! Ska vi tro på SMHI:s prognoser lär inte solen skina alltför mycket närmaste dagarna men desto skönare då att inta älsklingsfåtöljen framför brasan och öppna en helt ny vacker bok, novellsamlingen med den för årstiden passande titeln "Över en vårfika". Nu vet Ni hur jag tillbringar delar av helgen i alla fall.
Glöm inte reservera lördagen 29 april för den stora BRO-invigningen samt måndagen 1 maj för PREMIÄRÖPPNING i kvarnen med konstvernissage och kaffeservering med hembakt! Det är vid kvarnfallet i Knäred det händer! VÄLKOMMEN!
Lisbeth