Tors 27 sept 2018 Festivalen i Cannes nästa?

Det danska filmbolaget Cherrystreet Media IVS med producent Karoline Hallengren i spetsen spelar i veckan in kortfilmen "River" i Knäred. Igår förlades handlingen till Mötesplats Kvarnen och dess omgivningar. Den minste drängen hade ett dopp i ett kylslaget Krokån att se fram emot....
Av filmteamet på tolv personer är det endast tre skådespelare! Kringarrangemangen med ljus, ljud, rekvisita och regi kräver mycket för att klaffa. Igår hade vi glädjen att få bjuda gänget på det danskarna kallar frokost och vi lunch i kvarnens festvåning.

Värmen från braskaminen uppskattades såväl som maten och kaffet med drömrulltårtan.


Nöjda, belåtna och lite mindre frusna fortsatte de leta rätt miljöer utmed Krokåns kant. På väg hem skymtade jag gänget nere vid vattnet mittemot vildängen.
Filmen planeras visas på filmfestivaler och vem vet om den hamnar i Cannes! När vi tänker på alla härliga överraskningar Möresplats Kvarnen gett oss under åren låter det fullt möjligt.
Lisbeth

Tors 20 sept 2018 En vecka "som vanligt"

Ofta svarar vi väl på frågan "hur är det?" med orden "Jo tack, som vanligt". Jag tror att vi ibland underskattar vardagslunken och alla de dagar som rullar på som vanligt. Den gångna veckan har för oss varit precis så vilsam.
Roland har slipat "Välkommen"-dörren till kvarnen och lagt ny grundfärg. Den flagnade och hade blivit ful men till nästa säsong ska den vara rödfärgad och fin igen. Utemöblerna väntar på slipning och nylackering, men ännu får de stå framme för Er som vill vila en stund på promenaden runt Krokådalen.
I tisdags kom sommaren tillbaka och jag passade på att njuta av ett härligt uppfriskande dopp från badhytten bakom stallet.
Äpplena ligger i drös på marken och mättar både fåglar och möss. Apeln närmast kvarnen gav fin frukt, som jag gjort mos av till vinterns pannkaksluncher och våffelbak. Nog vaknar "ekorren-samlaren" i oss lite till mans, och vi syltar och saftar och fryser in!
Helgen är nära, var rädda om Er och varandra!
Lisbeth
Varsågoda alla skator och små finkar!
Köket med det gamla slagbordet
Lönnarna börjar skifta i höstens färger
En gammal kvarnsten

Tors 13 sept 2018 Höstmarknaderna kom och gick...

Både Våxtorp och Markaryd fylldes förra helgen av marknadsstånd med både Kais och Peters hemkokta karameller, kryddor från hela världen, plastpåsar, fladdriga kläder, fantastiska grönsaksrivare och julkort! Vädret var som alltid, både sol, blåst och regnskurar, och förstås köpte vi karameller till våra gamla mödrar och en stooor påse till mjölnaren. Egentligen är det ingenting särskilt med nå´t, och ändå vill jag inte missa en runda bland krimskramset. Det väcker härliga barndomsminnen till liv, som när en s.k. lyckopåse verkligen gjorde skäl för sitt namn för en förväntansfull liten flicka.
Till Mötesplats Kvarnen kommer ännu folk för visningar. I veckan besökte Laholms Husmorssällskap oss och på lördag kommer en grupp från Halmstad.
Veckans soliga dagar har lockat till dopp i forsens brusande vatten, gissar på 16-17gr, lagom uppfriskande och skönt! Varför inte prova, Du också!
Lisbeth
Visst blir Du badsugen?!
I finfarstun hänger handväskan och hattarna
I "stua´n" dukades till kalas
Höstens vackra färgpalett