Fre.kväll 25 sept 2015 Förra helgen i repris

Förra lördagens besök av Ängelholms kultursällskap upprepas imorgon med ytterligare 50 historie- och kulturintresserade skåningar. Sol och nästan-sommar-värme är utlovat, så kanske någon modig har badkläder med sej.
I veckan har vi igen påtagligt blivit påminda om vår världs orättvisor och fasor. Björklidens gymnasium hyser sedan gårdagen ett 100-tal människor på flykt. Meningen är att de ska stanna 4-6 veckor för registrering mm. Låt oss hjälpas åt att möta dem med omsorg och medmänsklig kärlek, så deras tid i Knäred blir ett minne fyllt av värme och fred! Insamling av kläder och skor pågår och nästa vecka får de första flyktingarna komma till Betel för utdelning. Särskilt stort är behovet av skor till vuxna män. Ni kan lämna det Ni vill ge hos oss på Kyrkvägen 7, så hjälper Knäreds samhällsförening m fl till med transport och uppackning i Betel.
En skön osjälvisk helg tillönskas oss alla!
 
Lisbeth
 
I hatt och mors förkläde hälsar jag Ängelholmarna välkommen
 
Festvåningen knökafull...
 

Roland berättar livfullt
 
Roland Andréasson visade Bollaltebygget o följde sen med och njöt en 10-kopp!
 
 
 
 
 
 
 

Fre 18 sept 2015 Dukat o klart!

Nu är festvåningen dukad inför morgondagens besök av Ängelholms kultursällskap. De kommer till förmiddagskaffe, så senare ikväll får här bakas frallor.
Ett dopp i forsen fick det också bli idag när solen tittar fram och höstvindarna sveper. Alltid lika fantastiskt skööönt att bada vid kvarnen, varken luft- eller vattentemperatur kan få oss att avstå. Tycker Ni, kvarnvänner ska prova!
Ha det gott i helgen!
 
Lisbeth
 
Från vårens brödbak i kvarnköket
 

 
 
 
 
 

Fre 11 sept 2015 Från ett fönster på Kyrkvägen

Frukost vid köksbordet med fint främmande från skogen njöt Roland o jag imorse. Knäred är fantastiskt! Tänk, att bo mitt i byn och samtidigt mitt bland skogens djur, vilken förmån! Och nu får vi möjlighet att dela med oss av detta och vår egen tid till hitkommande, av krig och fasor drabbade medmänniskor.....låt oss se möjligheterna och hjälpas åt! Nästa fredag startar språkcaféet i samhällsföreningens regi i församlingshemmet. Kom och dela med Dej av Din tid och Dina erfarenheter!
 
Lisbeth
 
Mor och barn, så söta...
 
Hjälp med ansningen av busken fick vi "på köpet"