Fre.fm 28 nov 2014 Den stora pepparkaksdagen!

Igår kom den riktiga adventsstämningen i vårt hus. Fem glada barn med sina mammor drog in med tomteluvor, pepparkakshattar, kavlar och stämningen var HÖÖÖG! Efter traditionsenlig frukost med nybakta frallor la´ jag på vaxduken och strax yrde mjölet och plåtarna fylldes av allehanda gubbar, dinosaurier, får, grisar....och fritt skapade alster! En urgammal julskiva snurrade och vi s.k. vuxna skrålade och skrek och skrattade ikapp.
Roland "flydde" fältet och körde till Åsljunga för att hjälpa till med förberedelserna till morgondagens julmarknad på EFS-gården där. Kör gärna dit och njut julkaffe och god stämning! Mellan kl 11-16 sjuder gården av liv och jul!
På söndag går vi nog en julskyltningspromenad i Knäred och dricker glögg lite varstans. Tag vara på dagen och ha de' så gott i denna ljuvliga helg, som inleder väntan på julnattsundret!
 
Lisbeth
 
Frukosten kan börja
 
Mina go'a vänner
 
Noel och Måns
 
Alice och Agnes
 
Nu ska pepparkakshusen pyntas
 
Ouiiii, här ska ätas!!! och kanske blir det lite över till pynt av de små husen?
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lör.fm 22 nov 2014 Vilken morgon!

SOLSKEN och några minusgrader, härliga lördagsmorgon! Blir första gången i höst/vinter jag cyklar min runda med pälsfodrade vinterstövlar på, tur jag köpte nya vantar häromda´n, är ju händer och fötter som är knepigast att hålla varma under två-hjulafärderna.
Hur det är vid kvarnen? Som vanligt, inget särskilt har hänt den gångna veckan. Visst är det skönt när allt är "som vanligt"? Lugn och ro, vardagen lunkar på......tror vi behöver påminna oss om detta idag, när det alltid måste "hända nå´t".
Jag skrev förra veckan om en gammal tröska Roland skulle hämta. Det gick nästan hela vägen, men bara nästan. Halvvägs hem skar ena hjärnhjulet ner i mosskanten och där la´ sej  "skiten" på sidan! Med god hjälp av Br Karlsson i Kåphult och deras maskiner bärgades den häromda´n till mjölnarens glädje. Tack "Pettersa Kalles pågar i Kåbilt" för Er insats!
För den som kan och vill, ut i solen och njuuut!
 
Lisbeth
 
Väntar på soldyrkare....
 
Soluppgång........
 
 
 
 

Lör.fm 15 nov 2014 Veckans eldprov och löv

Nu har lönnar och ek runt kvarnen tappat nästan alla sina löv och  Roland har räfsat flera dagar i sträck. Inte så noga för nu förespråkar ju alla trädgårdsexperter slarvig höststädning, Den principen har vi förstås alltid tillämpat, även hemma på Kyrkvägen men känns bra att äntligen ligga rätt i tiden.
Det roliga denna veckan är att kvarnkökets gamla bakugn klarade eldprovet. Igår satte Roland fyr försiktigt efter att först ha värmt murstocken med kupévärmare under natten. Och minsann, perfekt drag i skorstenen! När han slutade elda hade ugnen nått nästan 200 gr värme. Detta firades med fattiga riddare till eftermiddagskaffet hemma.
Själv har jag  odlat min kreativa sida och försökt binda mosskransar och kuddar. Tänkte den stora kudden ska ligga på betongbänken vid kvarnentrén i adventstid. Inte blir dom som Mariettes på Tulipa men är garanterat hemmagjorda.
Smygstarta med lite glögg och njut av helgen!
 
Lisbeth
 
Design L Davidsson, haha
 
Ska föreställa ett hjärta......