Fre.kväll 28 mars 2014 Vårstädat inför säsongs-öppningen!

Hej!
Vilken inspiration den välsignade solen ger mej! Med god hjälp av vår allt-i-allo Lasse i Brånalt har vi gjort i ordning inför säsongens stora evenemang "KOKVINNORNA".  Fotoutställning med filmare och fotograf Peter Jerdehag nästa helg 4, 5 6 APRIL  FRE-LÖR-SÖN kl 10-17 alla dagarna. Kl 11 på lördagen är det vernissage, då Jerdehag berättar om utställningen och hur den kom till.
KAFFESERVERING med hembakt i kvarnens festvåning 3 trappor upp alla dagar. Mylle-Bina kokar kaffe och blandar saft, lägger upp bullar och en småkaka, hoppas det ska smaka!  VARMT VÄLKOMMEN!
Nu har Roland satt den ny-gamla gårdspumpen på plats, så friskt kallt brunnsvatten används till kaffet..
Påskliljor och vitsippor blommar, forsen brusar, trädgårdsmöblerna är "ut-asade", några krukor med penséer pryder entrén......
Vänner, kom, njut och trivs på en av Knäreds vackraste platser den GAMLA PRÄSTGÅRDSKVARNEN!
 
Lisbeth
 
Inte nog med att Lasse målar bra, han diskar lika bra
 
Så glad jag är för brunnen
 
Trädet blåste omkull  i en av höststormarna men det bekymrar inte påskliljorna
 
Underbara vitsippor och på stalltaket vippade gulärlan.......hennes släkting sädesärlan också
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 21 mars 2014 En välkänd silhuett försvunnen

Igår revs den flitigt utnyttjade och älskade gamla gångbron ovanför kvarnen. Planka för planka togs varsamt bort. Jag var på plats halv åtta, solen strilade genom de ännu kala trädkronorna, Krokån rann stilla, fågelkvitter hördes på avstånd......kändes lite som en epok tog slut. Åtskilliga är de promenader med och utan fika-ryggsäck vi tagit över till andra sidan ån för att sitta på klipporna mittemot kvarnen och njuta. Både våra barn och barnbarn har vi "släpat" slingan runt Krokådalen, lekt dunk-gömme i eke-backen, metat abborre, hoppat på stenarna nedanför forsen. Vilken rik skatt av goda minnen!
Positivt är att fundamenten får vara kvar, och att länsstyrelsen och kommunen samarbetar med Knäreds samhällsförening i strävan för en ny  och tillgängligare förbindelse med strövområdet och badplatsen. Efter några år lär vi säja att det var tur bron revs, detta nya har ju blivit mycket bättre!!
 
Några bilder från igår morse följer. Som vanligt önskar jag Er en god helg och glöm inte Gerdehags fotoutställning i kvarn och stall om 2 veckor 4-6 april öppet kl 10-17 alla tre dagarna. I "festvåningen" högst upp serveras kaffe med hembakt. VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Kofot och hammare, hederliga handredskap värdigt en bygdens trotjänare, användes
 
 
 
 
 

Lör.kväll 15 mars 2014 Iver och arbetsglädje!

Vilken energi vårsolen frigör! Vid kvarnen har det varit fullt ös hela veckan!
Roland har förstärkt golvbjälklaget med virke, som Bröderna Karlsson, Kåphult sågat gratis, plåtslagare Per Nilsson, Kåphult har klätt in skorstensfoten gratis! Det ska va' "Kåbiltaboa", de är -jästans generösa- som Rolands far brukade säja. TACK för Ert stöd!!
Den höga, svåra gaveln på östersidan tog vi snickarhjälp till.....väldigt högt men med säkerhetssele klarade Leif Wästergård och medhjälpare Bengt det galant. Lasse i Brånalt fick bråttom att måla bräderna da'n innan. Nu är hela kvarnen klädd med bräder i Falu rödfärg kokt enligt gammalt recept av Hinnerydsmålarna. Känns väldigt bra!
 
Själv har jag börjat bullbaket till helgen 4-6 april  med Peter Gerdehags FOTO-utställning  "KOKVINNORNA". Det blir startskottet för vår- och sommarsäsongen på kvarnen. VÄLKOMMEN!!
 
Njut vilodagen imorgon, vi hörs!
 
Lisbeth
 
 
 
Leif o Bengt i snickartagen
Snart grönskar det