Fre.kväll 29 jan 2016 Islossning och premiärkonsert

Igår svämmade Krokån över sina bräddar och omringade hela kvarnbyggnaden. Stora isflak hindrade fritt flöde så Roland fick agera isbrytare omgående. Med spett och långa störar lyckades han så småningom få loss is"brötet" och den starka blåsten tillsammans med svaga solstrålar torkade upp på plattorna. Torpargrunden på bostadsdelen släppte igenom vattnet enkelt. Förr i tiden räknade de med naturens nyckfullhet och rättade byggnadssätt därefter. Något för nutidsmänniskan att begrunda!
Premiär för talgoxarnas stråkensemble hölls från vårt hagtornsträd häromdagen. Vilket bud om vår och grönska deras filande skänker! Dagens blåst och rusk inbjuder annars mest till stugsittning och kvällens avsnitt av "På Spåret"!  Ha de´ gott vänner!
Lisbeth
 
Sextio cm nivåhöjning när all is och snö smält
 
Snart dags för hatt-parad i stallet
 
 
 

Lör.em 23 jan 2016 Vi frossar i snön!

Gångna veckan har bjudit på gnistrande snö, sol och för södra Halland ovanliga vintervyer. I puderlätt och torr snö är det en fröjd att göra änglar och både frossa och nå´n timme senare frysa i snön.  Enda nackdelen är att det går väääldigt trögt att cykla! En påse rabarber, som jag hittat i frysen får ge oss en aning om våren till kvällsfikat. Rabarberpaj är aldrig fel.
Trevlig helg, vi hörs nästa vecka!
 
Lisbeth
 
Ge aldrig upp! Allting går...men det klart, våren i Paris känns lockande....
 
 
 
 
 
 

Ons.kväll 13 jan 2015 Tjugondedag knut och julen är slut

Kanske några har julgransplundring ikväll? Här slängs julen ut efter nyårsdagen. Lika roligt som det är att plocka fram pynt och ljusslingor, lika härligt tycker jag det är att efter barrsopandet sätta in fräscha tulpaner och drömma om våren....
Frostnätterna har skapat fina isformationer i kvarnforsen, som Ni ser nedan och i kontrast till den bitande vinterkylan är bilderna från Rolands födelsedag. Håll om varandra och håll ut! Snart börjar solen värma på riktigt!
 
Lisbeth
 
Någon som vill vinterbada?
 
Isrosor på ett gammalt kvarnfönster
 
Med massor av ljus och flera tårtor uppvaktades Roland
Ali, Ibrahim, Abdallah, Mahmod, Yazan och alla Ni andra.... TACK för Ni kom!