Tors 25 okt 2018 "Allt för Knäred" gav skyhöga tittarsiffror!

I denna och förra veckan har Anders Lundin med sitt program "Allt för Sverige" fått hård konkurrens av eldsjälarna Lars Lindström och Roland Davidsson, som under devisen "Allt för Knäred" iordningställt ett vindskydd precis vid broövergången till Krokådalens funktionsanpassade naturslinga med utsikt över Mötesplats Kvarnen, forsens strida strömmar och granskogens lugna sus med mjuka mattor av mossa under sig.
Varje dag har massor av mänskor stannat och pratat med "programledarna"-snickarna och gett uttryck för sin uppskattning.
Programidén kom till i Knäreds samhällsförening, som sökte och fick vindbonus av Stena, pengar som möjliggjorde inköp av byggmateriel. Grävarbetena har Göran och Monica Wilhelmsson sponsrat med och arbetsivern och dito glädjen har Roland och Lars delat i vänskap och samförstånd.
Jag känner tydligt, att snart är det dags för en uteliggar-natt vid Krokån!
Lisbeth

Här går såningsmannen och sprider frö till ängsblommor och klöver på taket till Knäreds "vildmarkshotell".
Kanske det dyker upp solrosor också.....
Lite fusk med vindskydd och tak över huvudet....nåväl, det är ju inte maj månad precis

Tors 18 okt 2018 De arbetar för fler gästnätter i Laholms kommun!

Här bygger Roland och Lasse Lindström i Knäreds samhällsförenings regi härliga övernattningsmöjligheter för besökarna till Mötesplats Kvarnen och den natursköna Krokådalen. Alla vill ju inte som jag sova direkt under bar himmel! Med tak över huvudet spelar väder och årstid ingen roll. Tror jag ska paxa för att få bli första gästen...…eller vill Du bli det?
Tills vbygget står klart fortsätter vi gotta oss i det fantastiska höstvädret!
Lisbeth

Tors 11 okt 2018 B + B + B + N = En ljuvlig dag vid kvarnen

Hur kan tre stora B och ett stort N tolkas till ovanstående, undrar Du säkert. Följ med i mina associationer och få den logiska (?) förklaringen!
Det första B:et står för BRITTSOMMAR, illustrerad av fotot nedan, där himlen lyser blå genom lönnens höstsprakande färgprakt och markens prasslande löv.
Det andra B:et asssocierar jag med BADHYTT och givetvis då den bakom stallet vid Mötesplats Kvarnen!
Nu tror jag Ni redan gissat vad det tredje B:et är - BAD - Smidigt (hrmm) tar jag mig nerför trappan och låter åns kylslagna vatten omfamna kroppen. Sååå skööönt! Dessutom en helt biverkningsfri, gratis och effektiv metod mot svettningar!
Men N:et då frågar sig vän av ordning...…… NYBRYGGT KAFFE med tosca på kvarnbalkongen förstås!
Se där! Bokstavsleken löst!
Det är inte varje år höstens meny av svampplockning, rönnbär och nypon och prasslande skogspromenader också erbjuder sommarvärme. Vilken lyx!
Lisbeth