Lör.kväll 26 maj Dasset är färdigt!

Hej!
Som sagt, dasset är färdigt och i veckan ska jag "inreda" med trasmatta, spetsgardin och lite andra småprylar. Blev väldigt fint med gamla takteglet, som Lars Melin gett oss och den ljusgröna färgen, som Per-Arne Robertsson i Trollhättan skänkt,  på väggarna inne. Under teglet ligger takpapp, som JOSA Bygg sponsrat med. I veckan har Johnny Karlsson klippt/röjt gräs och nässlor på ängen vi planerar ha midsommarfesten. Gamla foto på den helt nedrasade sågen har Ingrid Karlsson, Växjö (Ingvar på bankens syster) skickat. Deras far drev sågen, väldigt värdefullt och intressant att få ta del av dessa bilderna. Lite enklare för Roland att återställa sågen i ursprungligt skick, när han ser hur den såg ut i drift.
Roland har hittat, vad vi tror är en omvandlingstabell, på väggen till forna drängkammaren. Vi antar att mjölnaren använt den som riktlinje för att veta hur många kilo färdigt mjöl det blev av resp. sädesslag.

Hoppas vi ses nästa söndag 3 juni kl 14 på gudstjänsten i det fria! Vid dåligt väder sitter vi inomhus på tredje våningen i kvarnen. Väl mött!

Hälsningar Lisbeth

Bina bygger fina bon, fast vi vill inte har för många runt oss när vi sitter och fikar.

Kanske fanns det Arbetarskyddsstyrelse förr också? Nu kan skylten sätta upp igen när målningen slutförts.

Sommarkväll sön 20 maj 2012 Första studiebesöket på kvarnen

Ja, nu har det hänt! En grupp av Hushållningssällskapets medlemmar under ledning av Per-Yngve, Körsveka besökte kvarnen igår förmiddag. Lasse, Brånalt guidade runt och berättade delar ur den flerhundra-åriga kvarnens historia. Som avslutning blev det korvgrillning, som avnjöts runt trädgårdsborden från Gerdmans. Omslaget i vädret till ljumma sommarvindar och en del sol inramade det hela.
Roligt är det också, att Ni fortsätter sponsra oss med allehanda ting! Gösta o Astrid Olsson, Skånes Fagerhult har skänkt bord  o stolar och hemvävda trasmattor,  av  ÅsBo-Hus ab, Örkelljunga har vi fått stolar och färg. Britt Sunesson kom med en hel kasse påskliljelökar, och Matina o Ola Hultberg har också grävt i sin trädgård och gett oss buskar mm. Nästa vår kommer backen blomma ännu mer  tack vare Er!
Ta vara på sommardagarna i veckan! Själv ska jag sova ute under bar himmel vid häggen inatt.

Hälsningar LisbethFågelholken på la'går'n är jag glad för finns kvar.

 

Vi har badat idag, inte här men i havet. Premiärdopp för salta bad, i Krokån däremot inledde jag sommarsäsongen i början av april.  

Sön.afton 13 maj 2012 Utedasset påbörjat

Hej igen!
Förra helgens inlägg gjordes av vår fotograf Felicia, som var och tog nya kort på kvarnen i försommarskrud. Som Ni kunde se är uteplatsen på gaveln klar nu med markstenen lagd. Fler fönster har Roland också satt in i takt med att F1-kompisen Jörgen Arvidsson kittar dem. Tack Jörgen för hjälpen!
Väggarna på utedasset är uppsatta och på ett av korten från förra helgen ser Ni Roland och mig diskutera var dörren ska va'. En diskussion med delade åsikter, där Rolands argument alltid är mer praktiska och mina mer okonventionella.. Alltså blir dörren på baksidan, som Roland planerat, och jag får ett fönster på framsidan istället.

 I helgen blev jag uteliggare för en natt, den blåsiga mellan fredag och lördag, och ändå fick jag höra göken både på fredagskvällen och tidigt lördagmorgon! Att ligga i sovsäck bland blåbärsris under en stor bok med sitt ljusgröna skira lövverk en natt i maj rekommenderas! Har Ni sen barn, som bjuder på frukost med nybakta frallor och kaffe blir upplevelsen maximal.

Uppladdningen för friluftsgudstjänsten sön 3 juni kl 14.00 pågår för fullt. Det är då vi ska inviga Gun Karlssons fina, gamla dörrar , som suttit i hennes barndomshem i Dyreborg. Gun var nog den allra första, som redan tidigt i höstas skänkte saker till kvarnen . Spegeldörrarna ska användas till bord den här sönda'n. Hoppas Ni tar med kaffekorg och bänkar Er vid "dörr-borden", som i sig har en historia. Tack Gun för Din givmildhet!

Avslutar med några foton av Felicia!
Njut tiden mellan hägg och syrén, vi hörs!

LisbethVisst inbjuder forsen till ett tidigt sommardopp!?

Lotta och Patrik kikar på forsärlan, eller?

Vår goda vän Maria på väg till kvarnen för att hjälpa till med inomhusmålningen.
 På två dagar blev brädväggarna på andra våningen ljust gula. Tack Maria för Din arbetsinsats!