Lör.kväll 25 okt 2014 "Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi bli..."

Så lyder en gammal slagdänga och den stämmer väl in på Roland nu. Hans leende blir bredare och bredare för varje mojäng han får loss på turbinerna. Hittills ser båda (!) ut att kunna bli i funktionsdugligt skick, det Ni! Idag har vi firat med stora räkmackor och bakelser till kaffet från Regnbågens konditori i Halmstad.
Att vi har 46-årig bröllopsdag imorgon tror jag den lycklige kvarnägaren i "turbinyran" glömt, men omöjligt är det inte att jag blir serverad söndagsfrukost på sängen. Den som lever får se, lovar berätta i nästa inlägg.
Inatt är det extra skönt för alla oss, som inte har nattjobb, en timme extra att sova på eller läsa en god bok.
Förresten, förra lörda´n hade vi en klassträff i kvarnen. Ett 25-tal härliga Knäredsungdomar med sin lärare trivdes i brasvärmen på 3:dje våningen. Precis så som Roland och jag vill ha det!
Några fler bilder från Hälsinglandsdagarna, som också blev en minibadsemester. Sånghussjöns vatten låg spegelblankt och inbjudande, vi kunde bara inte motstå några simtag!
 
Lisbeth
 
Sånghussjön 5 km från Färila
 
Så skönt med ett sen-sensommardopp
 
Jag är otroligt tacksam att denna kvarnen ligger 90 mil från Knäred.......
 
 
 
 
 
 
 

Tors förm 16 okt 2014 Hälsingland tur o retur

Närmare bestämt i Färila, några mil från Lill-Babs Järvsö har vi varit några dagar för att hämta hem "fynden" Roland hittade här i våras, två rostiga turbiner från Stocksbo kvarn i den lilla Hälsingebyn Färila.
Gubbar från alla håll och kanter kom för att övervaka lyften. Med skogsmaskinen halvvägs ner i ån lyckades den skicklige föraren få tag om rariteterna och placera dem på Rolands släp. Tala om lycklig kvarnägare!! Och de nästan 90 milen hem gick lekande lätt! Gårdagen ägnade Roland åt att närmare inspektera vidundren och minsann, de tycks va´ funktionsdugliga också! Himla bra!
Här kommer några bilder från det spännande lyftet!
 
Lisbeth
 
Detta är roligt, hör Ni det? ROOLIGT....
 
och spännande
 
Uppe på land
 
 
 
 
 
 

Ons.kväll 8 okt 2014 Vandrarkängor och familjehögtid

I kvarnen och dess omgivning finns hjärterum och stjärterum för alla! Vandrare med ryggsäck i grova kängor såväl som finklädda i högklackat.
I lördags avslutade Friluftfrämjandets lokalavdelning i Knäred med ordf Dan Kagg i spetsen sin höstvandring från Bollaltebygget till den gamla Prästgårdskvarnen. Ett 25-tal njöt  kaffe med hembakt i sommarvärmen. Nästan lika många "spontan-besökare" bänkade sej runt utemöblerna och inmundigade både medhavd matsäck och kvarnens kaffe. Här hördes både tyska, danska, arabiska, engelska och svenska förstås. Tom ett par från Australien gjorde vår kvarn den äran.
På söndagseftermiddagen var det högtidsdags, en  namngivningsceremoni för "Truls" och Heléns barnbarn. En liten flicka 3 månader var dagens huvudperson. Dagen till ära hade festvåningen smyckats med ballonger, blommor och pompoms, allt i rosa , tom de dignande kakfaten! Och vilka läckra bakverk! Det var längesen Roland o jag hade ett så smaskigt kvällsfika som i söndags! Tack snälla Ni!
Förresten, har Ni hittat trattkantareller? Jag tänker ge mej ut i skogarna till helgen, får passa på innan älgjakten börjar.
Ha de´så gott!
 
Lisbeth
 
Jag får hjälp med dukningen
 
Säckar och ryggar får vila.....
 
 
Härliga brittsommardag med trivsel runt borden
 
Sååå fina och goda....
 
"Såsom i en spegel..."