Lör.kväll 24 mars 2012 Sommartiden här

Go'kväll!
Ja, inatt minskar vi sömnen en timma! Vilken lång, ljus kväll vi får imorgon! Lyckas solen skingra dis och dimma lär det bli  mer sommar uppåt en södervägg än kylig mars-söndag. Krokus och snödroppar blommar och i veckan "rafsade" jag bland mossa och visset fjolårsgräs och minsann, en vitsippeknopp hittade jag. Bäddade ner den igen och ska kolla om några dagar om den vågat sig upp.
Också vid kvarnen våras det! Roland har fått ortopedens tillstånd att använda sin arm så mycket han kan, vilket betyder att han är tillbaka vid Kvarnfallets restaureringsprojekt. En bit av golvet på nedervåningen är nu bytt, rödfärg, kokt på det gamla viset av Hinneryds-målarna har han hämtat. Vi tackar  Leif Sunesson och Ola Fredung, som generöst sponsrar oss med färgen.
Också veckan bild av vår fotograf Felicia!

 

Stentrappan dolde sig under mossa och gräs.

Vårsöndag 11 mars 2012

Vaknade till klarblå himmel och strålande sol! Flera timmar har jag tillbringat i solskenet på altanen. Fikat njöt vi också av ute till talgoxarnas stråkkvartett. Detta är nästan den bästa tiden på hela året, när dagarna blir  ljusare och varmare. Det är nu vi pratar om  utflykterna vi ska göra, de mysiga fiken vi ska åka till, ja, allt det vi inte hann med i fjol, känns det igen?
Och i år får Ni lägga till kvarnen i Knäred, vi guidar gärna runt om vi är på plats. 

Bifogar ett par bilder förstås!

Ut på promenader i veckan! Vi hörs nästa söndag!

Lisbeth 
 När isen lossnade för nå´n vecka sen trycktes en blandning av issjok och vattenmassor in här och bröt sönder  golvbräder i kvarnen. Det är kraft i vattnet!

 

En vårfågel i parken i Washington DC

Sön 4 mars 2012 Åter från USA

Hej igen alla kvarnvänner!
Back in town efter en vecka i New York med  a lot of shopping! Vilken stad, så härlig! Utöver jeans, gympadojor och klänningar har vi också med oss hem minnen från Rockefeller Center, Central Park med  snödroppar och ekorrar, much bigger than Swedish ones. Gospelgudstjänsten i Harlem såväl som Ground Zero och minnesmärkena över alla omkomna i 11 sept-attacken gjorde djupt intryck på oss. Roland var förstås inne på brandstationen på Manhattan (nära vår lägenhet), där 15 av deras kamrater omkommit under räddningsinsatserna.  Besöket på Ellis Island, dit min mormors syster Emelia kom 1891, femton år gammal blev oförglömligt.
Med tåg från N.Y. till Baltimore fortsatte vi veckan efter till resans höjdpunkt; min mors kusins 100-årsfest, ett firande som pågick i dagarna tre!

Som Ni förstår har inget gjorts på kvarnen och det lär inte bli några större förändringar under mars heller. Rolands axel läker långsamt och styrkan i armen är inget att hurra för. Bara se tiden an och träna vidare med sjukgymnastik!


 
Möllaren i cowboy-hatt (en äkta Stretton från Texas med tagelsnodd), som vår släkting Rich gav honom.
Här njuter de båda i vårsolen i Washington DC.

Hälsningar Lisbeth