Fre.kväll 31 maj 2013 "Nytt" tegeltak, grillfest o arbete!

Hej!
Vilka sommardagar vi fått såhär i slutet av maj! Vi har badat i Krokån flera gånger och vattnet är riktigt ljummet, tro't eller ej!
På stalltaket tronar nu det gamla Slottsmölleteglet. Roland rev bort plåten, reglade om och la' dit teglet på en dag! Tycker nog inte han har slagit av på arbetstakten så mycket, trots att han är pensionär....
Rich o Johnny fortsätter putsa fönster och måla. Dessutom har Rich skurat det gamla badkaret med lejontassar, som vi fått av Britt o Leif Sunesson, inför ommålningen i brons och svart utanpå. Ska stå som ett "smycke" på platån vid uteplatsen, ser i andanom hur vackert det blir!
Gerdmans Inredningar fortsätter sponsra oss, nu med massor av informationsblad att dela ut på invigningen och även affischer. Också annonserna i Hallandsposten och Laholms Tidning har vi fått rabatt på. Vi tackar och bugar.
Passa på att njuta i solen och bada i Kvarnfallet! Nästa vecka spår vädergubbar- och gummorna åska o regn.
Hoppas vi ses LÖR 15 JUNI på INVIGNINGEN!
 
Lisbeth
 
 Före och efter
 
Rich tar till  elslipmaskinen, färgen sitter hååårt!!
 
Lotta o Rich hjälps åt med korvgrillningen igårkväll.
 
 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 24 maj 2013 Diplom, takpannor, fika

Hej!
Nyss hemkommen från en" knökafull"  bygdegård och The Cadillac band, som tillsammans med bl.a Little Gerhard fick hela Knäred att gunga till gamla godingar och gospels! Det var de gråhårigas afton men rocka loss, det kunde vi !!
I tisdagskväll fick Roland motta diplom och bronsplakett för god byggnadsvård. Hans arbetsinsats lovordades av länsantikvarien. Kände mej mycket stolt över min energiske make!
Imorse drog ett glatt gäng (Rich, Johnny, Rickard, Leif, Roland) mot Annerstad för att plocka ner taktegel från ett gammalt hus tillhörande hembygdsföreningen. De ska byta tak på en av sina byggnader och skänkte de100-åriga pannorna från Slottsmöllan till oss. Nu ska de pryda stalltaket vid kvarnen. STORT TACK Annerstads hembygdsförening för Ni tänkte på vårt projekt och givetvis tack Ni i gänget, som hjälpte till! 
Göken gal, liljekonvaljerna blommar, passa på att njuta utomhus, gärna med kaffekopp i handen.
Och glöm inte sätta X i almanacken för invigningslördagen 15 juni, VÄLKOMNA!
 
Lisbeth
 
Roland  flankerad av landshövdingen samt representant från museiföreningen
 
Så roligt detta var!
 
Sverige när det är som bäst
 
 
 
 
 
 
   

Fre 17 maj 2013 Sommarvärme, bad o städning

Hej!
Vilken ljuvlig sommar! Inatt sov jag ute under blommande häggen och vaknade till soluppgång och fågelkvitter! God energiuppladdning för storstädning i det återuppbyggda kvarnhemmet! Hittade gamla spetsgardiner på en loppis, hoppas de passar i rummet eller finfarstun.
I veckan har Rich lagt stengången klar, målat en del och dessutom blivit intervjuad av Laholms Tidning. Reportaget kan Ni läsa i gårdagens LT. Now You're a local star, Rich!!
Finjusteringar både ute och inne  återstår till den stora dagen:
 
INVIGNINGEN LÖR !5 JUNI med samling från kl 13.00
 
FRILUFTSGUDSTJÄNST med Spelemannen från Sösdala, Dan-inge Olsson, författaren och föreläsaren Britta Hermansson, pastor Torbjörn Bastås beräknas börja 13.30.
 
Roland kommer också berätta DANSK-SVENSK kvarnhistoria samt ge återblickar på renoveringsarbetet.
 
ca 14.45 blir det INVIGNINGSTAL av Erling Qronquist, Laholms kommun samt BANDKLIPPNING AV DAGENS HEDERSGÄST CLARY NILSSON, FÖDD O UPPVUXEN I KVARNEN.
 
15.00 SLÅR KVARNEN UPP PORTARNA för rundvandring
SERVERING av KORV och KAFFE med HEMBAKT startar
 
Hela eftermiddagen är STALLET med KONST- och HANTVERKSUTSTÄLLNING samt den GAMLA SÅGEN med TIDSENLIG UTRUSTNING öppna
 
INNERLIGT VÄLKOMNA KÄRA VÄNNER!!
Hitta hit: vid hotell Freden, kör mot Mästocka, skylt KVARNEN t hö efter ind.området. Gatunamn krokåvägen
 
Några foto förstås också hörs vi nästa vecka igen!
 
Lisbeth
 
Roland och Rich Kolla Texasbootsen!!