Långfredag 29 mars 2013 GLAD PÅSK

- JESUS för världen givit sitt liv, öppnade ögon Herre mej giv,
mej att förlossa offrar Han sej, då Han på korset dör och för mej -
 
Påsk i slutet av mars 2013 och vi har just varit med om en av de kallaste marsmånaderna någonsin. Säkert har Ni också konstaterat att inget tycks sig längre vara likt. Vi väntar oss vår och just nu yr snöflingorna i luften!
Ett är dock oföränderligt och påverkas inte av tidens strömningar, globala uppvärmning och matskandaler och det är påskens budskap!
Minns barndomens långfredagar som urtråkiga, allt skulle va' tyst och stilla.....inga kalas eller utflykter den dagen! Skönt att det ändrats tycker jag. Alatså ska Roland o jag göra en liten utflykt idag, måste ju passa på att fika hos Reimers anrika konditori i Hishult innan de stänger för gott den sista mars. Jag kommer sakna deras härliga fastlagsbullar och småkakorna i sina fina burkar.
I veckan har Roland röjt i granplanteringar. Lite finjusteringar i gamla sågen emellanåt de soligaste dagarna har han också pysslat med. Dessuton har beslutet att sälja motorcykeln äntligen fattats. Det  har värkt fram i dubbel bemärkelse. Inte enkelt men axlar och handleder håller inte längre för mc-turer. Vi har fått uppleva härliga  Norgesemestrar och kvällsturer hemomkring i solnedgången och nu får det bli med veteranbil istället!
 
 
 Till salu! BMW K1200 RS 1600 mil en ägare årsmodell 2003, uttagen 2004
 Intresserad? Ring 070-3213680
 
Mitt påskpyssel. Alla gör vi så gott vi kan....... Påskkramar Lisbeth

Lör.kväll 23 mars 2013 Vårdagjämning i veckan

Hej!
I onsdags var det vårdagjämning, det dygn då dag och natt är lika långa och from då blir dagarna allt längre och ljusare. Vi firar med våfflor, sylt och gräddklick medan de lite "modernare" kanske toppar med creme fraiche, hackad rödlök och stenbitsrom.
Roland kämpar vid kvarnen i den envisa kylan. Sågen har försetts med  hängrännor och innergavlar. Ett par timmar i taget kan han snickra, sen blir det till att hem och tina upp fingrarna i stugvärmen. Denna helgen körs F1 i Malaysia, mycket TV-tittande och inget snickrande m.a.o.
Själv har jag ägnat dagen åt påskpyntandet. En krans av björkris med små kycklingar och vaktelägg, fjädrar i busken vid yttertrappan, jodå, det blev inte så pjåkigt. En kopp kaffe med nybakt fralla och dagen blev god i dubbel bemärkelse. Hoppas Ni får ha det lika gott!
GLAD PÅSK! Vi hörs snart igen!
Lisbeth
 
 
Ägg-letandet i kvarnen förra påsken, alla hittade sin "skatt" fast morfars kartor är svårtydda!
 
 
 
 

Sön 17 mars 2013 F1 säsongen är igång

Hej!
Äntligen!! Att vintern inte ger sig gör inte lika mycket längre! Nu sitter Roland klistrad vid TV:n och följer F1-karusellen, som börjar i Australien idag. Inatt kl 1 bevakades träningen och halv7 imorse stegade han iväg till sin F1-kompis med frukostfrallor, han har större TV nämligen....också är det ett helt gäng med motorsport som största intresse, som samlas.
Han har iaf i veckan snickrat det, som går på kvarnen, var en del med fönstren. Också har takbjälkarna på vinden i den nya byggnaden betsats. När väl våren kommer lär det bli bråttom med markarbete och målning.
Själv ska jag och Rocky, vår lånehund ta en lång skogspromenad före födelsedagskaffe i Sk- Fagerhult i eftermiddag. Det är 41 år sen idag vi blev 2-barnsföräldrar. Åren går.....
Ta vara på Livet och njut  allt ljusare dagar och snödroppar, som vinkar till oss!
 
Lisbeth
 
Platsen för turbinen fylld med snö och is!
 
Utsikt från ett kvarnfönster i mars 2013