Skärtorsdag 29 mars 2018 GLAD PÅSK!

I måndags gav transträcken och de nio plusgraderna mig löfte om VÅREN! Så lätt cykeltramporna gick runt, jag fylldes av lust att skrika ett riktigt VÅRSKRIK a'la Ronja Rövardotter......skulle jag gjort för i tisdags kom vintern tillbaka. Nåja, det tar jag snart igen. Nu värmer ju solen (om den behagar visa sig förstås) och ger dagsmeja med dripp-dropp i små rännilar.
Ha det riktigt skönt i helgen! Penseerna får pryda köksbordet istället för yttertrappan!
Lisbeth

Söndag 25 mars Nu bär vi fram utemöblerna

"Sommartider hej, hej" sjöng Per Gessle och inatt blev det sommartid-(er) trots att skogsvägarna ännu är isiga och snön ligger kvar här och där. Vid Mötesplats Kvarnen är sommarmöblerna utburna och vid dörren bland granriset (fastfruset) petade jag ner några krukor med små påskliljor. På onsdag kommer vårens första besökare och i festvåningen vinkar blå penséer och snödroppar välkommen.
Härhemma på Kyrkvägen sprider sig våffeldoften. Med hemkokt jordgubbssylt, vispgrädde och nybryggt kaffe firar vi dagens töväder!
Lisbeth

Tors 15 mars 2018 Idag för ett år sen

Då var det +5C och växlande sol och moln, Roland och jag vårstädade kvarnen, satte in björkris och planterade penséer. Som tur är infaller påsken inte förrän om ett par veckor, så nog ska påskliljor och färgglada fjädrar i björkriset lysa mot Er, som kommer gå Krokåslingan under helgdagarna!
I år säsongsöppnar vi helgen före Valborg, lördag och söndag 28-29 april klockan 13-17. Då vankas det kaffe med nybakta bullar och småkaka. Förhoppningsvis har årets konstnär, barnfödd i Körsveka också fått sina alster på plats i stallet. Att vi kan sitta utomhus och fika bara bestämmer jag nu. Låt vara med fleeceplädarna tätt omvirade.....
Tills dess håller vi om varandra och drar yllemössan längre ner om öronen!
Lisbeth