Ons 27 juni 2018 Vilken fantastisk midsommar!

Solen sken, vinden svalkade, majstången lövades i ett huj av de minst 200 glada sommarfirarna, som kom till ängen ovanför kvarnen! Mina second cousins från både Texas och Mississippi fick uppleva en riktig svensk sommarfest. Små grodorna och Mormors lilla kråka gjorde succé likaväl som Björnen sover och Jänta o ja´! TACK alla för Ni förgyllde dagen!
Här följer några foto från dagen.
Snart är det nya festligheter: Knäredsdagen den sjunde juli men den återkommer jag till.
Lisbeth
Här är dansen i full gång!
men först skulle stången lövas. Erika o Sidney o Ryleigh är med om sin första midsommar
Många blomsterkransar band jag i år
Laurel Tillman, så fin Du blev!
Stolt mormor Brenda Tillman med sina barnbarn
Lotta och Rich Tillman
Tina i samspråk med Brenda och hennes dotter Erika
Efteråt njöt vi kaffe med sockerdrömmar och dumlekakor vid forsens brus
John och Mike Tillman

Onsdag 20 juni 2018 Nu är det midsommar och dans på ängen

På midsommarafton 22 juni med start klockan 14.00 sätter festligheterna igång på ängen ovanför Mötesplats Kvarnen! Vi lövar majstången tillsammans och binder blomsterkransar. Ta gärna med blommor och kom och upplev skratt och fin gemenskap medan vi gör årets upplaga av majstång till den absolut vackraste i hela Knäred! Ta med kaffekorg att njuta av efter dansen!
VÄLKOMMEN!!
Lisbeth och Roland
OBS! I år är kvarnen och närmaste området intill stängt för privat arrangemang! Midsommardagen och söndagen öppet och visning klockan 13.00 - 17.00
Johnny Karlsson spelar dragspel till både "Små grodorna" och "Vi äro musikanter" och jag försöker leda ringlekarna med nya, egen-påhittade rörelser, allt enligt traditionerna vid kvarnen.
Här är Caroline and Brenda från Texas och i år kommer alla Tillman-guys från både Texas och Mississippi. Gör er beredda för riktiga Texas-shouts! Min mormorsmor Emelia och flera av hennes bröder emigrerade till Staterna kring förra sekelskiftet. Det är några av deras barnbarn, som kommer för att uppleva en äkta svensk midsommar.
Några vilda blommor vill jag tro vi hittar trots det fina sommarvädret vi haft
Dansen börjar.......och så for vi ner i diket......eller är det björnen som sover i sitt lugna bo?

Tors 14 juni 2018 Vila och blomsterprakt

Efter kafferep och busslaster från både Söndrum och Laholm är vi hemma några dagar och vilar inför midsommarens alla festligheter. Här njuter två halvgamla Kåphultsvänner i skuggan på yttertrappan. Visst känner Ni igen "Davida påg i Västergår´ Roland och "Pettersa-Kalles-påg" Göran?
Själv njuter jag rosendoft. I år blommar denna med över sextio rosor! Och inte en droppe vatten har den fått....
Penseérna är på upphällningen men jag tycker att de fortfarande förtjänar sin plats
Väldoftande och stora men inte så många...
Nästa vecka är det MIDSOMMARAFTON och TRADITIONSENLIG MIDSOMMARFEST PÅ ÄNGEN OVANFÖR KVARNEN KLOCKAN 14.00! Tag med blommor till kransarna och fikakorg att njuta av i gröngräset efter dans och lekar! I år är KVARNEN STÄNGD just midsommarafton pga av privata arangemang men lördagen 23 och söndagen 24 juni har vi öppet klockan 13.00 - 17.00 för visningar.
Må så gott och fika mycket!
Lisbeth