Fre.kväll 31 jan 2014 Med barnasinnet i behåll

slänger jag mej i nysnön och gör änglar, lika roligt idag som när jag var liten! Bara ligga raklång och vifta med armar och ben och känna snöflingorna i ansiktet......Prova, jag lovar det är underbart!!
Kvarnforsen bjuder på vackra isformationer men vattnet brusar starkt ändå. Tillsammans med snön på taken blir stämningen nästan trolsk. Väl värt att ta på varma kängor och pulsa dit!
Några bilder därifrån följer.
Nu är äppelpajen klar, Roland brygger kaffe, krispiga tulpaner på köksbordet och dagens Hallandspost! Det är fredagkväll det!
Hoppas Ni får ha det lika gott och tar vara på livets goda stunder!
 
Lisbeth
 
Jodå, vattnet rinner under all is
 

 
"Och mina drömmar är så blå som himmelen........" instämmer med Ingela Strandberg
 
 
 
 
 
 
 

Lör.kväll 25 jan 2014 Köket ommålat!

Hej vänner!
Nu är köket klart, så igår hann jag inte blogga, bara städa, städa. Idag blev det en tur till Halmstad och inköp av gardintyg. Min gamla symaskin av märket Flitiga Lisa, som fick en försäljare för Huskvarna att vända i dörren, när jag upplyste honom om vilket fabrikat det är på min förträffliga maskin, gjorde sin plikt idag också, så nu hänger nya gardiner i  fönstren.
Vår trogne målare Lasse har målat om tvättstugan i veckan, medan Roland gått loss på väggar och golv i övriga källarutrymmen. En himla röra i hela huset men så roligt! Hoppas få lite ordning i köksskåpen nästa vecka!
För kvarnen har vi ett än så länge halvhemligt arrangeman på gång. Sätt redan nu en "kråka" i almanackan för helgen 4-6 april! Då kommer en "kändis" till kvarnen (om finansieringen går i lås vill säga, men vi hyser gott hopp om välvilliga sponsorer).
Bilder på mina målare mm följer.
 
Hälsningar Lisbeth
 
Flitige Lasse rollar för fullt
 
Och här är nästa hantverkare i farten
 
Singer, Pfaff och Huskvarna....släng Er i väggen för Flitiga Lisa är märket!!!!
 
 
 
 
 

Fre.kväll 17 jan 2013 -På kvarnfronten intet nytt-

Brr, vilka isande vindar vi haft idag men det är såhär januari ska va´ med snön knarrande under vinterstövlarna!  Vid kvarnen har inget hänt sen förra veckan mer än att änglar och juleljus plockats bort. Istället tar vi ett tag hemma med ny färg på köksinredning och lite annat. Professionell hjälp med färgsättning fick vi av inredare Pernilla Brandt-Englund och hennes firma "Inredningslust". Dessutom en mysig frukost-stund runt köksbordet!
Idag har jag pressat apelsiner, silat och "flaskat" ett antal liter saft. Hela köket luktade apelsin, en doft som jag alltid förknippar med barndomens skridskoåkning på nå'n isplätt hemomkring. Mor brukade skicka med bl.a apelsiner att mumsa på, när fötterna värkte så  vi tvingades pausa.  Någon isprinsessa var jag inte  men apelsinlukten ger mej alltid en go' "när-jag-var-liten-" känsla.
 
Gör änglar i snön, bygg islyktor och snögubbar! Lek och var glad!
 
Lisbeth
 
Kolla på skärmen, snyggt va? Pernilla guidar mej i färgdjungeln.
 
Känner Ni hur gott det luktar?