Tis.kväll 26 aug 2014 Forsa-helg och släktträffar

Så är sista veckan med officiellt öppethållande vid kvarnen till ända. Under helgen fylldes festvåningen av glada kusiner från vitt skilda håll. I lördags var det "Bygget"-syskonbarnen, som på Patriks o Lottas initiativ umgicks kring grillen och senare tårtfaten i festvåningen. Söndagen kom turen till Bäckman-släkten att ha sin årliga träff med fina smörgåsar, kaffe och kakor under ledning av Kerstin Bäckman.
Igår var det Falkenbergare, som överraskade sin 80-åring med utflykt till Knäred. Middag från Hotell Freden avnjöts i kvarnstu'an, det som under 1920-talet var Edvins och Binas finrum.
Dagens mjölnare Roland drog både sanna och halvsanna historier för alla sällskapen. Det höga vattenståndet i Krokån bjöd dessutom våra gäster på naturens egen fors-helg! Klipporna, som sommarbadande brukar sola på sköljs nu nästan helt över av vattenkaskader. Ett mäktigt skådespel  utan människans inblandning!
Passa på och gå Krokåvägen och njut bruset!
 
Lisbeth
 
Delar av Bäckman-gänget
 
Här är Falkenbergarna i kvarnstu'an
 
Forsa-söndag vid kvarnen utan lax-soppa...
 
Imponerande underhållning
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons.kväll 20 aug 2014 Sommaren drar sej tillbaka

Hej vänner!
Tack för Ni fortsätter besöka vår blogg, fast nya inlägg ibland kommer något oregelbundet. Förra veckan var vi i Vårgårda och lyssnade på Equmeniakyrkans partiledarutfrågningar, vilket är förklaringen till att Ni fått vänta. Gå gärna in på Equmeniakyrkan.vargardamote och se mötena där! Mycket sång och musik och avslappnade partiledare i samspråk med pastor Britta Hermansson, som håller i utfrågningarna tillsammans med pastorn och sångaren Robert Eriksson (tror han heter så i efternamn), utlovas!
Nu verkar det som den ljuvliga sommaren 2014 så sakteliga håller på att förvandlas till ett gott och varmt minne, åtminstone för oss, som gillar glödande solstrålar och massor av bad. Det myckna regnandet senaste veckan har höjt vattenståndet i forsen med säkert 50 cm! Lugnast bli på land!
Några bilder från moppeträffen för ett tag sen får Ni hålla till godo med idag.
 
Lisbeth
 
Entusiasterna från Laholm med omnejd rullar in, ca 25 knuttar, alla på sin dröm-moppe!
 
och fick en lektion i hur torghandlare "måttade" i tidigare sekel
 
Gó'a gubbar träffas och trivs på Mötesplats Kvarnen. Grillen tänd och snart klar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 8 aug 2014 Lite smått o gott från v 32

Så är första veckan i augusti snart till ända. Sommarkvällarnas värme dröjer kvar även om skymningen kommer allt tidigare. Nu får vi se fram emot kräftskivorna i fullmånens sken!
Trots att vi inte officiellt haft kvarnanläggningen öppen i veckan har besökarantalet varit stort. Vi har lite svårt för att hålla dörrarna låsta, när Ni alla  trevliga människor kommer med Era fika- och badkorgar. Kvarnen har verkligen blivit den mötesplats vi drömde om.
 Det härliga moppegänget från Laholm gästade oss i år igen, och både Roland o jag blev undfägnade med korv, hamburgare och hembakt äppelkaka. Det är en fröjd att se dessa entusiaster fräsa iväg på sina veteranmopeder i avgasrök och damm! Nå'n fick lite problem med sin tvåhjuling men efter Rolands besök hos JC Teknik löstes det enkelt. Tänk vad en liten mutter kan göra!!
Ha de' gott!
 
Lisbeth
 
Vänskap
 
Kusinerna Erling, Roland och Holger