Sön 28 april 2012 Vårblommor vid kvarnen

Valborgsmäsoafton imorgon! Naturen är sprickfärdig, hägg, syren, björk, och bok väntar bara på några timmars solsken för att kunna glädja oss med sina skira lövverk och doftande blomklasar! 

 NELLIES BLOMMOR i Hishult har generöst gett oss lökar (påskliljor och krokus), som kommer att pryda skogsbacken vid kvarnen till nästa vår. Till ögonfägnaden  bidrar också Britt Sunesson, den sanna trädgårdsentusiasten, med allehanda buskar och blommor, som enligt Britt sprider sig på tok för mycket för den välansade villaträdgården. Vi säjer TACK till NELLLIES och Britt!

I veckan har Roland satt in några fönster och spikat fler ribbor på fasaden. Han har också gjutit kanter för markstenen och städat upp inomhus. Kommande vecka är planerna att fortsätta med fasadarbetet.

Hoppas vi ses vid Lagabron i Knäred på Valborgsmässoafton kl 20.00! Där sjunger Betel- och kyrkokören tillsammans med oss allihopa in våren på traditionellt vis. Bålet tänds och Samhällsföreningen ser till att fyrverkeriavslutningen blir magnifik!
GLAD VALBORG!

Lisbeth
 

Så fint Du målat fönstren Johnny!

I fjol hade forsärlan sitt bo med 6 ägg här i sprickorna. 

Lör.kväll 21 april 2012 Mer hjälp m målningen!

Go'kväll!
Nyss hemkommen från en kvällscykeltur, där flera rådjur hoppade "kors och tvärs" över vägen och solens illröda klot sjönk i väster summerar jag gångna veckans intensiva aktiviteter på kvarnen. Det är helt fantastiskt med all hjälpsamhet som visas oss! Vår gode granne Johnny Karlsson har målat fönster i flera dagar, drygt och pilligt med alla spröjsade rutor, men Johnny penslade glatt på. Vid kvarnen har Lasse i Brånalt fortsatt med rödfärgningen av ribborna till fasaden. Vi bugar och tackar Er båda två!
Roland har spikat upp ribborna och gjort förberedelser för att lägga marksten vid gaveln och på framsidan.

Ny sponsor är Bo Andersson, Lagered som har skänkt 3 kantstöd till la'gårdsgaveln. Blir perfekt för att förhindra grus och jord att rasa mot väggen! Tack Bo!

Också kort på fönstermålaren, nymålade huvudbyggnaden och vitsippebacken intill.

Hälsningar Lisbeth

Lör.kväll 14 april 2012 Vilken positiv vecka!!

Hej vänner!
Nu har det hänt mycket! Ny sponsor och frivillig arbetskraft.......
 Gerdmans Inredningar Ab, företaget jag har förmånen att få jobba på, skänker två kompletta utemöblemang till vårt kvarnprojekt. STORT TACK, ska bli fint att sätta ut i backen mellan la'gård och hönshus. Vi vill tro många framöver kommer att bänka sig runt borden och njuta sitt medhavda fika!
Också Du,  Lasse i Brånalt som "rödfärgat" kvarnen i veckan tillsammans med Roland! Med iver målade Du i dagarna två. Vi uttrycker vår uppskattning för Din arbetsinsats! Tack vare Din hjälp blev så gott som hela byggnaden  färdigstruken med äkta rödfärg kokt av Hinnerydsmålarna och betald av Leif Sunesson och Ola Fredung. Wow!!
Än en gång, TACK Lasse och Gerdmans för generositet och välvilja!!

Många har hälsat på vid kvarnen i veckan, både Knär'bor och andra, inspirerande för oss med Era positiva kommentarer och tips! Det är endast TILLSAMMANS vi kan skapa en mötesplats.

Andas in den underbara vårlukten i vitsippebackarna och njut stararnas kvittrande! Det är NU vår himmelske Far och Skapare erbjuder oss ALLA helt gratis och utan motprestation detta naturens under vi kallar VÅREN!

Också foto på Lasse i målartagen  samt påskaftonens snöpudrade violer och påskliljor!

Hälsningar Lisbeth