Ons 27 ssept 2017 Nybryggt,nybakt och nygammalt!

Just så blir det i festvåningen på Mötesplats Kvarnen på söndag 1 oktober kl 16.00!. Som Ni, trogna bloggläsare redan vet kommer Thomas Möller och Åsa Nielsen sjunga och spela nytt och gammalt ur vår svenska visskatt. Söndagsförmiddagen ägnar jag åt bulldegar medan Roland dukar med mormors kaffekoppar.
Välkommen!
Frivillig entré inkl fika 80:-/vuxen
Vi ses!
Lisbeth

Tors 21 sept 2017 Borta bra men hemma bäst!

Efter vår höstsemester med besök hos goda vänner runtom i vårt avlånga land är vi hemma igen. Vilken gåva att ha ett hem och en plats som känns som mitt "hemma"! Skönt också att vi röjde i trädgården innan vi åkte......entrén blev större och ljusare med ny plattläggning.
Norrlandslingon, egenhändigt rensade (bär-repade av Rickard i Färila, Hälsingland) står nykokta i sina konservburkar i köket och hösthallonen, som jag faktiskt plockade själv på odlingen i Fjäll utanför Mariestad ligger i frysen. Flera goda efterrätter väntar i vinter....
Givetvis har vi tittat till Mötesplats Kvarnen. Av vattenpölarna vid uteplatsen och kvarnfallets höga brus att döma, förstår vi att regnet varit rikligt i Knäred gångna veckan. Låt oss hoppas på höstsol söndag 1 okt när Thomas Möller och Åsa Nielsen underhåller med svenska visor till kaffet i kvarnens festvåning kl 16.00!
VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Kyrkvägen 7 i ny skepnad
Kvarnfallet, fotograf Felicia Hall

Fre 15 sept 2017 "Som svampar ur jorden"

Bland mossa och kvistar under granars stilla sus är hösten härlig att möta. Korgen över armen fylls med stora svampar, mest trattkantareller men också smörsopp, taggsvamp och nå'n KarlJohan hittar jag. Och kaffet smakar då aldrig bättre än på en stubbe i skogen! Det skulle varit dagens eftermiddagskopp vid Berguddens fyr på Holmön efter badet i Norra Kvarken! Se där, ännu en av mina drömmar som idag förverkligades, jag har badat i N. Kvarken, jippie!!
Hemma väntar kvarnen på Er söndag 1 okt kl 16 med Visor sjungna och spelade av Thomas Möller o Åsa Nielsen, kaffe m hembakt.
Lisbeth
iv>