Tis.kväll 30juni 2015 Knäredsdagen och turbinen gåååår!!!

Nu tar vi en sak i taget. Det, enligt Roland viktigaste först: TURBINEN FUNGERAR! Det är faktiskt flera veckor sedan den spännande dagen, när detta vidunder knirkade igång, men jag har glömt (hur är det möjligt ?undrar mjölnaren) berätta det för Er, kvarnvänner......
På LÖRDAG 4 JULI sjuder vårt fina Knäred av liv och rörelse och då serverar vi förstås KAFFE m hembakt och visar kvarn, såg, bryggerimuseum, konstutställning i stallet med vernissage, där Margaretha Swahn presenterar sina tavlor. ÖPPET kl 12-17, VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Den fina barnvagnen Olle bryggare skänkt
 
I finstuan hade säkert Bina och Edvin många kaffekalas...
 
Kjell i Trälshult har gett oss detta möblemang, som Holmbro i Körsveka lär ha tillverkat.
En go soffa tycker Rocky....
 
Drängkammaren
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons 24 juni 2015 Midsommar o dans o bröllop o knott!

Iklädda den svenska sommarens "nationaldräkt"  regnställ o gummistövlar blev vi minsann nästan 100 barn o vuxna firandes midsommar på ängen vid kvarnen! Också hände det!!! Himlen blev blå och SOOLEN sken ikapp med oss, när vi klädde majstången och strax tråddes dansen. Mormors lilla kråka och Små grodorna "värmde av" oss tjock-tröjor och paraplyn fälldes ihop, och allt blev bara precis så som vi drömmer om mörka vinterkvällar.
Våra syriska vänner visade sin folkdans till egen sång och med stor publik, som hejade och klappade händer, en lyckad blandning av traditioner, språk och kulturer!
Midsommarfesten avlöstes av bröllopsfesten mellan grannen Peters son Emil och Carita. Tredje våningen hade dukats romantiskt, och minsann sken solen just när brudparet anlände till gästernas jubel och lyckönsknings-skål. Själva satt Roland och jag bakom spetsgardinen i stugfarstun och smygkikade och njöööt! Aldrig hade vi kunnat ana , när vi började renovera den fallfärdiga kvarnen, att vi skulle få uppleva detta!!! TACK och TACK alla Ni, som hjälper oss, hejar på och bidrar till trivseln och den goda stämingen!!
Nu får vi kura i regnet och lyssna på Sommar och låtsas det är högsommarvärme!
 
Kram Lisbeth
 
Stången kläs
 
Björnen sover, björnen sover....
 
Tack för Ni dansade för oss!
 
I väntan på gästerna...
 
Pappa Peter fixar bästa bilden
 
Så vackert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons 17 juni 2015 Kafferepet, vilken fest!!

Vilket kalas och vilka härliga hattar! Och kak-buffén som Ni alla bidrog till! TACK Ni som kom och återupplivade den gamla umgängesformen med småprat runt borden vid den brusande kvarnforsen!
På MIDSOMMARAFTON kl 14.00 samlas vi traditionsenligt på ängen ovanför kvarnen, klär midsommarstången tillsammans och dansar ringlekar till Johnnys dragspelsmusik! TA GÄRNA MED BLOMMOR till de stora kransarna! I år blir det folkdansuppvisning av våra syriska vänner efteråt. Packa kaffekorgen, utflyktsfilten och KOM!
 
Bildsvit från söndagseftermiddagen följer.
 
Sommarhälsningar Lisbeth
 
 "VAr glad min själ åt vad Du har, nu har Du hundra sommarda´r"
 
Goda vänner är det bästa...
 

näst efter syrran förstås! Båda bär vi mors klänningar och hattar från min samling
 
Spetsgardin, syrendoft....visst är det SOMMAR